CAMPANIA „INFORMARE ACASĂ! SIGURANŢĂ ÎN LUME!”, a ajuns şi în Dâmboviţa

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a organizat în joi, în amfiteatrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte o activitate de informare în cadrul Campaniei naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate informaţii pentru elevii şi studenţii care au intenţia de a se deplasa în străinătate, fie pentru continuarea studiilor, fie pentru muncă sau alte motive.
La această activitate au participat reprezentanţi ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, parlamentari, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Dâmboviţa, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, conducerea ISJ Dâmboviţa, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate din judeţul nostru.
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a lansat la începutul acestei luni, în întreaga ţară, Campania Naţională „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, ediţia 2018. lnstituţiile partenere ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în desfăşurarea campaniei menţionate sunt: Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerul Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii şi Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane.
Potrivit oficialilor ministerului, campania îşi propune informarea cetăţenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara graniţelor României şi urmăreşte:
– informarea eficientă a cetăţenilor români cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le au în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale şi servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte;
– informarea cu privire la accesul românilor din străinătate pe piaţa muncii, o mai bună cunoaştere a cadrului legislativ specific din statul-gazdă, a condiţiilor de siguranţă la locul de muncă, a garanţiilor, condiţiilor contractuale, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor care decurg din acestea cu privire la locul de muncă;
– informarea cetăţenilor români cu privire la serviciile de asistenţă consulară şi la canalele de informare;
– conştientizarea pericolului la care se expun persoanele singure, femeile şi copiii, şi a pericolului de a deveni victime ale reţelelor transnaţionale de trafic de persoane;
– modul corect de accesare a locurilor de muncă;
– creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor români care doresc să plece în străinătate cu privire la importanţa menţinerii comunicării constante şi frecvente cu membrii familiei rămaşi în ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A XV-a ediţie a Jocurilor Naţionale Special Olimpics se desfăşoară în acest weekend la Târgovişte

Timp de patru zile, mai exact în perioada 25-28 mai, Municipiul Târgovişte găzduieşte a XV-a ediţie a Jocurilor Naţionale Special Olimpics. Competiţia se va desfăşura la Complexul Turistic şi de Nataţie, pe stadionul municipal şi în sala de sport a Liceului Nicolae Ciorănescu, conform acordului de parteneriat încheiat între Primăria […]