Published On: mie, iun. 12th, 2019

CAMPANIA „ÎMPREUNĂ PENTRU O COMUNITATE MAI SIGURĂ!”, LA FINAL

nichiduta.ro

În doar 2 luni de campanie, peste 45.000 de elevi şi aproape 10.000 de adulţi din mediul rural au fost informaţi de specialiştii în prevenirea criminalităţi cum pot fi în siguranţă în comunitatea lor.
„Împreună pentru o comunitate mai sigură!” este sloganul celei mai recente campanii de prevenire a criminalităţii în mediul rural, derulată în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi OMV Petrom. Campania s-a desfăşurat la nivel naţional, timp de 2 luni şi a avut ca obiectiv reducerea riscului de victimizare a locuitorilor comunităţilor rurale, pentru segmentele infracţionale care se manifestă cu precădere în aceste zone.
Astfel, la nivelul comunităţilor rurale din întreaga ţară, reprezentanţii Poliţiei Române au derulat peste 1.300 de activităţi informativ-preventive adresate atât elevilor şi cadrelor didactice, cât şi adulţilor şi persoanelor vârstnice.
În cadrul evenimentelor, peste 45.000 de elevi şi aproape 10.000 de adulţi au beneficiat de informaţiile oferite de poliţişti despre siguranţa acasă şi în comunitate, dar şi despre situaţii particulare, respectiv: recunoaşterea manifestărilor de tip bullying, rezolvarea nonviolentă a situaţiilor conflictuale, cum pot identifica situaţiile de risc, precum şi recomandări privind măsuri de prevenire adecvate, pe care le pot adopta. Pentru susţinerea activităţilor, au fost distribuite peste 40.000 de materiale informativ-preventive (broşuri şi afişe destinate informării copiilor şi adulţilor).
Demersul comun Poliţia Română – OMV Petrom a beneficiat de aprecierea membrilor comunităţilor rurale, dar şi a autorităţilor publice, acestea implicându-se activ în organizarea evenimentelor.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro