Campania „Diabetul nu este o joacă”

A fost lansată campania „Diabetul nu este o joacă”. Peste 3000 de copii şi tineri din România sunt afectaţi de diabet în acest moment, iar viaţa lor depinde de injectarea cu insulină.
Campania pune accentuai pe necesitatea unui parteneriat cât mai strâns între autorităţi şi asociaţiile de pacienţi pentru a identifica măsurile care pot duce la îmbunătăţirea serviciilor medicale necesare pentru copiii cu diabet tip 1. Familia joacă un rol cheie în prevenţie prin oferirea educaţiei, a resurselor şi mediului pentru un stil de viaţă sănătos. Coaliţia pentru Diabet juvenil propune soluţii, astfel încât copiii şi tinerii cu diabet de tip 1 din România să aibă parte de o îngrijire adecvată. De asemenea, iniţiativa susţine identificarea din stadiul incipient a simptomelor bolii, pentru evitarea stărilor comatoase în care cei mici pot ajunge.
Cauzele diabetului de tip I nu sunt doecamdată cunoscute, de aceea nici nu se poate vorbi de prevenţie. Singurul lucru cert este că numărul cazurilor este în continuă creştere.
Educaţia în sănătate, precum şi politicile de sănătate orientate spre prevenţia şi depistarea precoce a diabetului la copii sunt esenţiale, cu atât mai mult cu cât vorbim despre sănătatea copiilor noştri.
Ministrul Sănătăţii face apel către medicii de familie să privească cu mare atenţie către copiii pe care îi au în grijă, astfel încât, prin diagnosticarea precoce, să fie diminuate sau eliminate complicaţiile pe care diabetul de tip 1 nedepistat la timp le poate provoca. Este important ca la fiecare control general al copilului, acestuia să-i fie verificată şi glicemia, mai ales în cazul copiilor care au rude cu diabet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Când ajung materialele de construcţie pentru sinistraţii din comuna Glodeni?

În luna martie 2018, două localităţi din judeţul Dâmboviţa au fost puternic afectate de alunecările de teren generate de ploile abundente din acea perioadă. Zeci de gospodării din comunele Văleni Dâmboviţa şi Glodeni au fost atunci distruse total sau parţial de furia naturii dezlănţuite. Munca de-o viaţă a unor oameni […]