Campania „Alege priorităţile oraşului tău” continuă

In urmă cu doar câteva zile, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a făcut apel la toţi dâmboviţenii de a se implica în campania „Alege priorităţile oraşului tău”, eveniment lansat de Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România. Incheierea etapei privind identificarea, cu sprijinul autorităţilor publice locale, a unor proiecte prioritare pentru municipiul Bucureşti şi pentru municipiile care au statutul de reşedinţă de judeţ, este urmată de implicarea cetăţenilor şi actorilor locali în ierarhizarea acestora.
Până la acest moment, oraşul Târgovişte se apropie de primele 10 poziţii ale clasamentului, cu 153 de răspunsuri primite, fapt pentru care Consiliul Judeţean Dâmboviţa face apel la toţi dâmboviţenii, care încă nu au completat chestionarul, să o facă, accesând următorul link: https://kwiksurveys.com/s/E7k 9AFsk.
Mai multe informaţii privind campania şi completarea chestionarului pot fi identificate într-un scurt material video, care poate fi accesat la următorul link: https://www.facebook.com/pri-oritatile.orasului.tau/videos/20 91168897607694/, postat pe pagina oficială de socializare a campaniei, intitulată Priorităţile Oraşului Tău –
https://www.facebook.com/pri-oritatile.orasului.tau.
Chestionarul poate fi completat până la data de 22 martie 2019. Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România şi cu sprijinul autorităţilor publice subnaţionale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România.
Selecţia a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reşedinţă de judeţ, consiliile judeţene şi prefecturile din ţară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan. Proiectele selectate îndeplinesc următoarele criterii:
1) Sunt incluse într-un document strategic sau programatic existent (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Planul Urbanistic General, Masterplanul General de Transport etc.).
2) Au un prag valoric minim, ajustat în funcţie de capacitatea bugetară a fiecărei reşedinţă de judeţ.
3) Nu au finanţare asigurată (în general, lista conţine proiecte pentru care este necesară finanţare din fonduri UE, fonduri guvernamentale, sau alte surse).
Imboldul acestui exerciţiu este de a identifica proiecte majore ce pot încuraja şi cataliza dezvoltarea principalelor zone metropolitane din România. In acelaşi timp, este esenţial să se identifice care dintre aceste proiecte strategice sunt mai importante pentru fiecare comunitate locală în parte.
Ca atare, până în 22 martie, cetăţenii şi actorii locali din România sunt invitaţi să se implice civic pentru viitorul oraşelor lor, în cadrul campaniei de consultare „Alege Priorităţile Oraşului Tău!”, realizată în parteneriat şi cu Urbanize Hub.
Cum acţionăm?
Fiecare cetăţean este încurajat să acceseze linkul către chestionar (kwiksur-veys.com/s/e7k9afsk), să aleagă oraşul său şi să ierarhizeze proiectele generate pentru acel oraş, de la 1 la 10 (numărul de proiecte diferă uşor de la o reşedinţă de judeţ la alta), în funcţie de importanţa şi impactul asupra comunităţii locale şi a regiunii metropolitane.
La finalul campaniei va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană, atât pentru Bucureşti, cât şi pentru fiecare dintre cele 40 de reşedinţe de judeţ din România. Fiind agreate pentru prima dată atât de către administraţia publică, cât şi de comunitatea locală, aceste liste de proiecte vor putea informa deciziile viitoare de investiţii publice respectând o viziune comună.
Implică-te şi tu acum şi Alege Priorităţile Oraşului Tău! Link liste proiecte: kwiksur-veys.com/s/e7k9afsk
Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina de Facebook: Facebook.com/pri-oritatile.orasului.tau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trafic restricţionat sâmbătă şi duminică, pe Bulevardul Brătianu

Întrucât vor începe lucrările conexe care preced construcţia efectivă a viitorului mall din zona UM Gară, odată cu realizarea gropilor de poziţie pentru racordarea la sursa de alimentare cu energie electrică a obiectivului, a anunţat primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan. În zona Bulevardului I.C. Brătianu, la trecerea la nivel cu […]