Călin Marin, primarul comunei Vlădeni, reţinut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

I.B.

CALIN MARIAReţinerile se ţin lanţ în rândul primarilor dâmboviţeni. Călin Marin, primarul comunei Vlădeni a fost reţinut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul: – Călin Marin, primar al comunei Vlădeni, jud. Dâmboviţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de conflict de interese prev. de art. 301 C.p., a infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 al.1 C.p. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 şi de folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii prev. de art. 12 lit.b din Legea nr. 78/2000, fapte aflate în concurs real prev. de art. 38 al.1 C.p.
În sarcina acestuia s-a reţinut că, în perioada 19.03.2014 – 01.07.2014, în calitate de primar al comunei Vlădeni, s-a implicat în întreaga procedură de selecţie şi numire în funcţia de inspector clasa I în cadrul Compartimentului de Stare Civilă şi Resurse Umane al aparatului de specialitate al Primarului Comunei Vlădeni, a soţiei sale Călin Ionica Daniela. Acesta a semnat documentele
care au stat la baza organizării concursului pentru ocuparea funcţiei susmenţionate, a semnat dispoziţia de numire în funcţie a soţiei sale, fişa postului acesteia şi a dispus delegarea atribuţiilor de ofiţer de stare civilă soţiei sale.
În sarcina inculpatului sa mai reţinut că, în perioada aprilie – mai 2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a semnat un act adiţional la contractul din data de 01.01.2013, încheiat de primărie cu SC SINDCAS SRL, modificând şi completând obiectul, durata şi preţul contractului. Ulterior, a avizat contractul de muncă încheiat între SC SIND-CAS SRL şi soţia sa Călin Ionica Daniela, dispunând şi plata celor două facturi emise de societatea anterior menţionată, prin aceasta soţia sa obţinând un folos patrimonial reprezentat de retribuţia lunară primită, în sumă de 2.120 lei/lunar.
De asemenea, s-a mai reţinut că, în calitate de primar al comunei Vlădeni, autoritate publică locală, a organizat fraudulos concursul pentru ocuparea a două funcţii publice de execuţie din data de 19.05.2014, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru soţia sa, constând în angajarea acesteia, cu consecinţa vătămării drepturilor unor persoane şi cauzarea unei pagube reprezentată de salariile încasate de acestea. Totodată, a înmânat martorelor C.I.D. şi B.C.C. subiectele ce urmau a fi date candidaţilor înscrişi la concursul organizat în data de 19.05.2015 (informaţii ce nu erau destinate publicităţii) în scopul obţinerii unui folos necuvenit, respectiv promovarea examenului.
Faţă de inculpat s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 ore şi urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Moreni.
Facem precizarea că, începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Conflict la un liceu târgoviştean. Jandarmii au intervenit la un liceu, după ce o elevă a fost bătută de un băiat

Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă la un liceu din municipiul Târgovişte şi a aplanat un conflict izbucnit între doi adolescenţi, o fată şi un băiat. Incidentul a fost semnalat de o persoană. Ajunşi la faţa locului jandarmii au constatat că o elevă, în vârstă de 15 ani, […]