CALIFICAREA SORANEI Cele două victorii ale târgoviştencei în barajul cu Serbia au dus România în Grupa Mondială II a Fed Cup

Mihai ROŞOIU

soranaRomânia a trecut de Serbia cu scorul de 4-1, în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială II a Fed Cup. În ultimul meci al confruntării, perechea „tricoloră” formată din Monica Niculescu şi Irina Begu a câştigat partida cu sâr-boaicele Jovana Jaksic/Nina Stojanovic, care au abandonat în primul set, la scorul de 2-1 pentru românce. România a revenit astfel în Grupa Mondială II a Fed Cup, după o pauză de 15 ani.
Sorana Cîrstea a adus duminică după-amiază punctul decisiv României în confruntarea cu Serbia, după ce a trecut în trei seturi (6-3, 6-7, 6-3) de Bojana Jovanovski. Românca a fost aproape de o victorie în două seturi, când în actul secund a condus cu 5-2. Sârboaica a revenit însă şi a împins meciul în decisiv, unde Sorana Cîrstea nu i-a lăsat prea multe şanse şi a calificat echipa de Fed Cup a României în Grupa Mondială II.
Înainte de victoria Soranei, cea mai bine clasată româncă în topul WTA, Simona Halep, a fost nevoită să joace două meciuri într-o singură zi, iar oboseala şi-a spus cuvântul în cazul ei. Partida Simonei cu Bojana Jovanovski a început sâmbătă, însă a fost oprită în primul set, la scorul de 3-1 pentru româncă, din cauza ploii care a căzut peste Bucureşti. Meciul s-a reluat a doua zi, de la ora 10:00, iar Simona Halep a câştigat în două seturi (6-2, 6-4) şi a făcut 2-0 pentru România, primul punct fiind obţinut sâmbătă, de Sorana Cîrstea, în urma victoriei cu Ana Ivanovici.
La o distanţă de doar jumătate de oră faţă de partida cu Jovanovski, Halep a trebuit să intre din nou în arenă, de data aceasta împotriva Anei Ivanovici, aflată la prima partidă a zilei. Mai proaspătă, sârboaica a trecut de româncă în două seturi (6-3, 7-6) şi a câştigat primul punct al Serbiei, făcând 2-1 pentru „tricolore” la general, titrează dcnews.ro.
Victoria de duminică a Soranei Cîrstea a adus punctul decisiv României, care conduce Serbia cu 3-1 şi câştigă barajul, calificându-se în Grupa Mondială II a Fed Cup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noaptea accidentelor pe şoselele din Dâmboviţa

In seara de Paşte, nouă persoane rănite, printe care trei copii minori, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte în urma a două accidente pentrecute într-un interval de doar o oră. Primul accident a avut loc între două autoturisme care s-au izbit violent după ce o şoferiţă se pare […]