Published On: mar, apr. 22nd, 2014

CALIFICAREA SORANEI Cele două victorii ale târgoviştencei în barajul cu Serbia au dus România în Grupa Mondială II a Fed Cup

nichiduta.ro

soranaRomânia a trecut de Serbia cu scorul de 4-1, în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială II a Fed Cup. În ultimul meci al confruntării, perechea „tricoloră” formată din Monica Niculescu şi Irina Begu a câştigat partida cu sâr-boaicele Jovana Jaksic/Nina Stojanovic, care au abandonat în primul set, la scorul de 2-1 pentru românce. România a revenit astfel în Grupa Mondială II a Fed Cup, după o pauză de 15 ani.
Sorana Cîrstea a adus duminică după-amiază punctul decisiv României în confruntarea cu Serbia, după ce a trecut în trei seturi (6-3, 6-7, 6-3) de Bojana Jovanovski. Românca a fost aproape de o victorie în două seturi, când în actul secund a condus cu 5-2. Sârboaica a revenit însă şi a împins meciul în decisiv, unde Sorana Cîrstea nu i-a lăsat prea multe şanse şi a calificat echipa de Fed Cup a României în Grupa Mondială II.
Înainte de victoria Soranei, cea mai bine clasată româncă în topul WTA, Simona Halep, a fost nevoită să joace două meciuri într-o singură zi, iar oboseala şi-a spus cuvântul în cazul ei. Partida Simonei cu Bojana Jovanovski a început sâmbătă, însă a fost oprită în primul set, la scorul de 3-1 pentru româncă, din cauza ploii care a căzut peste Bucureşti. Meciul s-a reluat a doua zi, de la ora 10:00, iar Simona Halep a câştigat în două seturi (6-2, 6-4) şi a făcut 2-0 pentru România, primul punct fiind obţinut sâmbătă, de Sorana Cîrstea, în urma victoriei cu Ana Ivanovici.
La o distanţă de doar jumătate de oră faţă de partida cu Jovanovski, Halep a trebuit să intre din nou în arenă, de data aceasta împotriva Anei Ivanovici, aflată la prima partidă a zilei. Mai proaspătă, sârboaica a trecut de româncă în două seturi (6-3, 7-6) şi a câştigat primul punct al Serbiei, făcând 2-1 pentru „tricolore” la general, titrează dcnews.ro.
Victoria de duminică a Soranei Cîrstea a adus punctul decisiv României, care conduce Serbia cu 3-1 şi câştigă barajul, calificându-se în Grupa Mondială II a Fed Cup.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro