Published On: mie, apr. 4th, 2018

Calendarul activităţilor APIA pentru primirea şi autorizarea cererilor unice de plată

nichiduta.ro

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale 15/2018 a fost stabilit calendarul activităţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru primirea, administrarea şi autorizarea cererilor unice de plată în anul 2018.
Potrivit prezentului Ordin până pe 15 mai se vor primi cererile unice de plată fără penalităţi. Urmează controlul preliminar, administrativ şi eşantionarea pentru controlul pe teren, activităţi care se vor desfăşura între 4 iunie şi 4 iulie. Controlul la faţa locului se va desfăşura în intervalul 5 iulie -1 octombrie, astfel încât, de la 16 octombrie, să se înceapă plata în avans care se va încheia la 30 noiembrie. Plata finală, ca diferenţa între cuantumul acordat la avans şi cuantumul acordat pentru anul de cerere 2018 se va efectua între 1 decembrie 2018 şi 31 martie 2019.
Până la această dată, la APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa au depus cereri unice de plată aproximativ 9500 de fermieri, pentru o suprafaţă de 24355 hectare.
Surse din cadrul APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa au precizat, în cadrul unei recente conferinţe de presă, ca fermierii pot beneficia, la cerere, de sprijin pentru identificarea parcelelor agricole fără elemente de reper în aplicaţia IPA Online.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro