Calculatoare destinate auto-servirii în unităţile fiscale

Ministerul Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pune la dispoziţia contribuabililor, în sediile unităţilor fiscale teritoriale, calculatoare destinate auto-servirii pentru a facilita îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Prin intermediul acestor calculatoare, contribuabilii pot depune „Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.
Potrivit normelor legale în vigoare, Declaraţia unică se depune online, până la data de 31 iulie
2019.
Contribuabilii care nu deţin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităţilor fiscale, pentru a-şi crea cont în Spaţiul Privat Virtual (SPV) şi pentru a beneficia şi de alte servicii electronice puse la dispoziţie de ANAF. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale.
Subliniem faptul că aceste calculatoare sunt destinate exclusiv accesării serviciilor electronice puse la dispoziţie contribuabililor de către Agenţia fiscală şi Ministerul Finanţelor Publice. Lista sediilor unităţilor fiscale în care sunt puse la dispoziţia contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii se regăseşte pe site-ul instituţiei, www.anaf.ro, la secţiunea Servicii oferite de ANAF.
Instrucţiunile privind modul de creare a contului SPV sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la următorul link https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_onli ne/Inregistrare_persoane_fizice
De asemenea, „Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, poate fi transmisă ANAF şi prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.
Rugăm contribuabilii să depună în timp util Declaraţia Unică, pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic al ANAF în perioada termenului limită de depunere.
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

încep lucrările la Dâmboviţa Mali, primul centru comercial modern din Târgovişte

Dâmboviţa Mall face parte dintr-un plan de regenerare urbană, elaborat de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgovişte.Proiectul reprezintă una dintre cele mai mari investiţii private din regiune, cu o valoare de aproximativ 50 milioane de euroCentrul comercial va cuprinde peste 150 de magazine şi o varietate […]