Published On: vin, oct. 16th, 2015

Câinii fără stăpân – motiv de ceartă între autorităţi şi ONG-uri

nichiduta.ro

sufletelDirecţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa – director dr. Sandu Tolea, a găzduit o dezbatere privind problema câinilor fără stăpân. Au fost prezenţi Mircea Şerbănoiu, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, Vasilescu Mariana, preşedinte Asociaţia Sufleţel, Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică.
Dezbaterea nu a condus însă la identificarea unor soluţii viabile, cele două părţi fiind de acord doar asupra faptului că legislaţia mai mult încurcă decât ajută. Aşa cum se întâmplă de obicei, argumentele n-au lipsit nici de o parte, nici de cealaltă şi s-a ajuns inclusiv inclusiv la acuzaţii directe. Şerbănoiu a acuzat că serviciul de ecarisaj funcţionează fără repectarea legii în Târgovişte şi că este refuzată varianta unui partere-niat. N-a întârziat replica Directorului Dănuţ Badea, care a amintit de încercările de externalizare a acestui serviciu, de agresiunile la care sunt supuşi salariaţii dat şi de cei aproape 1.500 de târgovişteni muşcaţi de maidanezi anul trecut.
Nu suntem avocaţii nimănui dar am sesizat asperităţile, nu de ieri de alaltăieri, dintre ONG-işti şi autorităţi. Problema nu se rezolvă pe contre şi toată lumea trebuie să înţeleagă că suportul financiar nu va fi niciodată suficient şi că trebuie să se descurce cu atât cât permite bugetul public.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro