Published On: mie, aug. 16th, 2017

CADASTRU GRATUIT LA GURA FOII

nichiduta.ro

Programul de cadastru gratuit a fost demarat, până în prezent, în peste 1.000 de localităţi din ţară, urmând ca, până în anul 2023, să fie cadas-trate şi intabulate, în mod gratuit, toate casele şi terenurile din România. Şi la nivelul judeţului nostru în foarte multe commune se desfăşoară acest program de cadastru gratuit. Comuna Gura Foii este una dintre localităţile care are în plin process de desfăşurare programul de cadastru gratuit.
Deţinătorii de terenuri nu plătesc nici un ban. Începând cu data de 8 august 2017 locuitorii comunei Gura Foii care deţin terenuri în Tarlaua 21, în parcela 454, 456 şi 458 sunt aşteptate la sediul Primăriei Gura Foii cu actele de proprietate (titlu de proprietate, acte de succesiune, acte de partaj, acte de vânzare-cumpărare), în care sunt trecute parcelele enumerate mai sus şi actele de stare civilă ale propri-etartilor (buletine, acte de deces) în vederea efectuării cadastrului gratuit. Lipsa actelor de proprietate şi a actelor de stare civilă duce la imposibilitatea efectuării lucrărilor de cadastru.
Cadastrarea tuturor imobilelor din România este stabilită prin H.G. nr 294/2015 privind Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Obiectivul acestui program constă în măsurarea şi înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România (case şi terenuri), în sistemul integrat de cadastru şi publicitate. Este cel mai mare proiect de acest gen, din ultimii 150 de ani.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente