Published On: joi, mai 23rd, 2013

Bursa locurilor de muncă pentru studenţi

locuri de muncaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, în parteneri-at cu Centrul de Consiliere şi Orientare în Cariera, din cadrul Universitaţii „Valahia” Targovişţe, organizează vineri, 24.05.2013, începând cu 10:00, la Clubul Studenţilor, Bursa Locurilor de Muncă pentru Studenţi. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat Constanţa Anghel – director AJOFM Dâmboviţa, Cezar Dincă-dir adj. executiv AJOFM Dâmboviţa, prof. univ. Nicolae Olariu – coordonator Birou de Orientare Profesională şi Consiliere în Carieră din cadrul Universităţii Valahia Târgovişte şi Vlad Albulescu – economist în cadrul Universităţii Valahia Târgovişte.
„Putem să afirmăm că a devenit deja o tradiţie, pentru AJOFM Dâmboviţa şi Centrul de Consiliere al Universităţii Valahia, organizarea anuală a unui târg de joburi pentru studenţi”, a precizat Constanţa Anghel, director AJOFM.
Dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii acestuia pe piaţa muncii, crearea premiselor pentru îmbunătăţirea nivelului de educaţie şi calificare, precum şi creşterea capacităţii de angajare a resurselor umane, sunt obiective comune celor două instituţii.
Scopul acţiunii este de a pune în legatură directă agenţii economici cu studenţii din judeţul Dâmboviţa, dar mai ales cu studenţii Universităţii Valahia Târgovişte, în vederea facilitării încadrării acestora pe piaţa muncii. Cu acest prilej, AJOFM Dâmboviţa oferă participanţilor informaţii referitoare la prevederile legii 72/2007 – privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor.
De asemenea, vor fi prezentate serviciile oferite de AJOFM Dâmboviţa, şi anume, medierea muncii, consiliere şi informare privind cariera, formare profesională, precum şi informaţii referitoare la iniţierea unei afaceri proprii. Ofertele prezentate de agenţii economici contactaţi până la acest moment, care sunt în număr de 144, dintre care 42 de confirmări, relevă faptul că sunt căutaţi ospătarii, barmanii, reprezentanţii de vânzări, consultanţii financiari, inginerii mecanici, automatişti, agenţii de vânzări, coordonatorii de vânzări, agenţii de asigurări, dar şi muncitorii necalificaţi”, a mai precizat Constanţa Anghel.

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>