Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi

În cadrul campaniei POT CE POŢI Şl TU, ANGAJEAZĂ-MĂ!, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă marchează „Ziua internaţională a persoanelor cu diz-abilităţi”, prin organizarea unor evenimente care să asigure dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forţei de muncă din rândul persoanelor cu dizabilităţi dar şi activităţi specifice bursei locurilor de muncă. Astfel, în parteneriat cu direcţiile de asistenţă socială şi protecţia copilului şi organizaţii neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilităţi, vor fi întreprinse demersuri pentru integrarea socio – profesională a persoanelor din această categorie.
În acest context, luni 3 decembrie, la Clubul Pensionarilor, situat în Municipiul Târgovişte, lângă Piaţa Select, va avea loc Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi. Cu acest prilej se reaminteşte faptul că autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap. Potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, se acordă subvenţii, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiţia menţinerii în activitate cel puţin 18 luni de la data angajării. Subvenţia lunară este de 2.250 de lei şi se acordă proporţional cu timpul lucrat.

One thought on “Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi

  1. CÂND AM FOST ASTĂZI 03.12.2018 LA AGENŢIA JUFEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ AM GĂSIT AFIŞAT UN ANUNŢ CĂ AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ÎN PARTENERIAT CU CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA ORGANIZEAZĂ ,,BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI LUNI 3.DECEMBRIE 2018
    TÂRGOVIŞTE–CLUBUL PENSIONARILOR(FOSTUL PUNCT TERMIC DIN MICRO 6) —ORA 10

    DIRECTOR EXECUTIV
    Constanţa Anghel
    CÂND SCRII O INFORMARE(AFIŞ) DESPRE ORGANIZAREA UNEI BURSE A LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI ESTE CORECT SĂ INFORMEZI CETĂŢENII AMBIGUU,FĂRĂ SĂ SPECIFICI ADRESA(STRADA ŞI NUMĂRUL) UNDE V-A AVEA LOC BURSA??? SĂ VĂ FIE RUŞINE PENTRU ASTFEL DE AFIŞE !!!!!!M-AM DUS LA ACEASTĂ AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ SPERÂND CĂ GĂSESC UN LOC DE MUNCĂ CU O JUMĂTATE DE NORMĂ!!!GĂSESC MINCIUNI DE ALE P.S.D.-ULUI AFLAT LA GUVERNARE !!! ASTA GĂSESC!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Parada ROMÂNIA - 100", o nouă filă în istoria Şcolii Gimnaziale CORESI din Târgovişte

Frigul şi ninsoarea nu i-a oprit pe elevii, părinţii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială CORESI din Târgovişte să marcheze Centenarul Marii Uniri. Pentru a celebra 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918, respectiv desăvârşirea statului naţional român, realizată prin unirea provinciilor româneşti cu România, […]