BURLEANU: „FRF ÎŞI DECLARĂ CAPACITATEA DE A CONTRIBUI LA REPORNIREA ECONOMIEI ŞI LA IEŞIREA DIN ANXIETATEA SOCIALĂ”

Mihai ROŞOIU

„FRF, prin statutul ei de leadership în rândul organizaţiilor sportive din România, prin rolul de coordonator al activităţii fotbalistice şi cel de organizator de evenimente sportive majore în ţara noastră, îşi declară capacitatea de a contribui la repornirea economiei şi la ieşirea din anxietatea socială determinată de restricţiile şi provocările acestei crize.
Încă de la începutul crizei cauzate de pandemie, FRF a analizat prompt dimensiunile posibile ale efectelor acesteia şi a avut reacţie imediată la toate deciziile luate de Guvern, prin intermediul Comitetului format la nivelul FRF şi dedicat situaţiei COVID-19.
Pe 12 martie, cu 4 zile înainte de instituirea stării de urgenţă în România, Federaţia Română de Fotbal a decis să întrerupă toate competiţiile de fotbal, masculin şi feminin, precum şi de futsal, organizate în România. Această decizie a fost luată în contextul creşterii pericolului epidemiologic şi luând în considerare deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.
FRF a evitat scenariul disputării partidelor fără spectatori, considerând că deplasarea echipelor, staff-urilor tehnice şi administrative, precum şi implicarea celor responsabili în buna desfăşurare a evenimentelor ar fi constituit un risc major. La momentul când Federaţia Română de Fotbal a decis întreruperea competiţiilor, doar două ţări luaseră o hotărâre similară: Spania şi Italia”, se mai precizează în comunicatul FRF.
Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momen-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

LIGA I S-AR PUTEA RELUA PE 5 IUNIE

Liga Profesionistă de Fotbal a organizat, luni, 13 aprilie, o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 14 cluburi membre. La această videoconferinţă au fost, de asemenea, invitaţi si s-au alăturat discuţiei, domnii Orlando Nicoară – director general EAD, deţinătorul drepturilor media pentru Casa Liga 1 şi Emilian Hulubei – preşedintele AFAN.Ordinea de […]