Published On: mar, Mar 19th, 2013

Bugetul propriu al judeţului Dâmboviţa, aprobat şi fără consilierii judeţeni ai PDL

Sedinta CJD 18.03.2013Consilierii judeţeni s-au reunit în şedinţă ordinară pentru aprobarea bugetului propriu al judeţului Dâmboviţa pe anul 2013 şi a altor şapte proiecte de hotărâre. Trebuie precizat, consilierii judeţeni ai PDL, după votarea în unanimitate a primului proiect de hotărâre privind emiterea acordului de principiu pentru cooperarea judeţului Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa cu SC CARPATCE-MENT HOLDING SA în vederea realizării obiectivului ” Reparaţii şi consolidare pod pe DJ 714 A Moroeni – Pucheni – Valea Brăteiu-lui km 7+600″, au părăsit sala.
în momentul în care a fost prezentat proiectul de hotărâre privind repartizarea unor sume defalcate pe taxa pe valoarea adăugată şi din cota din 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, pe anul 2013, consilierii judeţeni ai PDL au ţinut să-i reamintească preşedintelui CJ Dâmboviţa că l-au înaintat o listă cu şase primării care ar fi trebuit să primească sume destul de consistente pentru aş putea continua activitatea în anul 2013 însă democrat-liberalii au constatat că respectivele primării nu au primit sumele solicitate şi drept urmare au anunţat că se retrag din sală, lucru care l-au şi făcut. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a continuat lucrările şedinţei extraordinare, în sală rămânând toţi consilierii USL, doi consilieri ai PP-DD şi Vasile Moise, consilier judeţean al Partidei Rromilor ales pe listele PDL. Cu cvorumul necesar, toate proiectele au fost aprobate. La punctul 2 de pe ordinea de zi, s-a discutat şi s-a votat proiectul privind reparizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, pe anul 2013. Următorul proiect de pe ordinea de zi a fost strict legat de aprobarea bugetului propriu pe anul 2013. La punctele 4, 5, 6 şi 7 s-a aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli ale: SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA, SC Parc Industrial Priboiu SA, SC Moreni Parc Industrial SA şi SC Carpat-montana Serv SA pe anul 2013. La punctul 8 de pe ordinea de zi, diverse, au fost două proiecte de hotărâre dezbătute şi aprobate, privind aprobarea cotizaţiei pentru anul 2013 către Asociaţia Naţională a Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică şi înfiinţarea Centrului de sănătate multifuncţional Titu în structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prin desfiinţarea şi reorganizarea Spitalului Orăşenesc Titu.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>