Published On: joi, mart. 16th, 2017

Bugetul pentru investiţii al primăriei Târgovişte mai mare cu 70% comparativ cu anul trecut

nichiduta.ro

Cristian Stan primarul municipiului Târgovişte, a prezentat primele detalii cu privire la bugetul propus pentru 2017. De la bun început edilul a subliniat că suma alocată pentru investiţii este cu 70% mai mare comparativ cu anul trecut fapt necesar prin prisma valorii deosebite a proiectelor depuse prin POR – cca 125 mil lei, şi prin Ordonanţa 28 – 114,5 mil lei, proiecte care trebuie cofi-nanţate la bugetul local. Cristian Stan a mai arătat că gradul de îndatorare al municipalităţi este redus, de numai 7,09% în condiţiile în care legea permite un nivel maxim de 30%. Asta înseamnă că pe viitor există suficiente posibilităţi pentru asigurarea banilor pentru investiţii publice. Revenind la bugetul muicipiului Târgovişte pe 2017, pe zona de venituri nu sunt diferenţe semnificative faţă de ani trecuţi. Din taxele şi impozitele locale vor fi asigurate 25,3 procente din totalul veniturilor estimate la 48,5 mil euro. În aceste condiţii este evident că principalele motoare de dezoltare a oraşului vor fi fondurile europene şi sumele atrase prin Ordonanţa 28/2013.
Legat de investiţii continuă şi în acest an reabilitarea infrasructurii stradale, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de învăţământ, există perspectiva începerii lucrărilor la obiective noi în zona gării de sud şi în special în zona complexului de turism şi nataţie, iar pentru jumătatea lunii aprilie este preconizată reluarea lucrărilor la şoseaua de centură.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente