Published On: mar, ian. 31st, 2017

Bucureşteni blocaţi in zapada şi salvaţi de jandarmii montani

nichiduta.ro

Doi turişti aflaţi în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost sprijiniţi de jandarmii montani. In urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor turişti care se aflau în dificultate. Turiştii, o femeie şi un bărbat cu vârsta cuprinsă între 40 şi 70 de ani se aflau în deplasare cu autoturismul spre o cabană din Munţii Bucegi, iar, la un moment dat în zona Podu cu Florile au rămas înzăpeziţi, fiind în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea spre destinaţie. In urma intervenţiei jandarmilor montani, turiştii din Bucureşti au fost sprijiniţi să deblocheze autovehiculul din zăpadă, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.
Pentru circulaţia pe sectorul DJ 713 de la DN 71 -Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu se vor respecta semnificaţiile indicatoarelor de semnalizare rutieră. Deplasările pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera se vor realiza numai cu autovehicule de teren, echipate corespunzător sezonului rece. Recomandăm atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi, totodată, în zonele unde există posibilitatea de dislocare de anrocamente, respectiv la: km 7,4; km 11,8; km 14; km 24,6; km 25,9. Vă reamintim că, încă de la începerea sezonului rece (15.11.2016), pe reţeaua de drumuri judeţene aveţi obligaţia de a circula cu autovehicule echipate corespunzător perioadei de iarnă. Informaţii suplimentare privind situaţia sectoarelor de drum mai sus-menţionate se pot obţine de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Generală Infrastructură Locală, tel: +40 245 207625, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro