Broşura misionară

Constantin si Elena„Sf. împăraţi Constantin şi Elena -promotori ai libertăţii religioase şi susţinători ai Bisericii”
Această apariţie reprezintă cea de a şaptea broşură a Colecţiei Misionar-Educative a Arhiepiscopiei Târgoviştei, operă misionară iniţiată şi susţinută de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, cu o apariţie periodică „pe diferite teme de actualitate creştin-ortodoxă, cu scopul promovării valorilor evanghelice mântuitoare în societatea românească contemporană”.
Scopul acestei lucrări este acela de a arăta importanţa deosebită a vieţii şi activităţii Sântului Constantin cel Mare pentru întreaga Biserică creştină, căci datorită lui au încetat persecuţiile, pe motive religioase, în întreg Imperiu roman, iar creştinismul a putut să se manifeste liber. Atât el, cât şi mama sa, Sfânta Elena, a avut o evlavie pilduitoare, apărând dreapta credinţă, susţinând misiunea pastorală, educaţională, social-filantropică şi administrativă a Bisericii, şi ctitorind numeroase lăcaşe sfinte. Datorită Sf. Împărat Constantin, creştinismul s-a putut răspândi şi consolida cu o mare rapiditate şi profunzime.
Ea a apărut pentru a marca „Anul omagial al Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena în Patriarhia Română”, având ca responsabili de număr pe P.C. Pr. Lect. univ. dr. Adrian IGNAT şi pe P.C. Pr. prof. dr. Mihai Iulian STAN, iar, ca şi la celelate broşuri, coordonarea ştiinţifică este asigurată de un comitet redacţional format din profesori de la Facultatea de Teologie a Universităţii „Valahia” din Târgovişte, de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte şi Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial.
De la Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena trebuie să învăţăm pilda evalviei şi a ataşamentului lor faţă de valorile creştine, faţă de Biserica creştină şi misiunea ei de răspândire a Evangheliei Mântuitorului Hristos şi construire a unei societăţi a iubirii.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vitezomanii, sancţionaţi de poliţiştii rutieri

In ultimii ani, în România a crescut numărul accidentelor de circulaţie, mai ales a celor grave, soldate cu morţi şi răniţi, principala cauză a producerii accidentelor fiind comportamentul şoferilor în trafic. După imprudenţa pietonilor şi neatenţia în conducere, la fel de gravă este şi inconştienţa de care dau dovadă unii […]