Published On: mar, iun. 17th, 2014

Broşura misionară „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”

nichiduta.ro

brosura brancoveni„Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”
Acestă apariţie reprezintă cea de a opta broşură a Colecţiei Misionar-Educative a Eparhiei noastre, demers misionar iniţiat şi sprijinit de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, cu o apariţie periodică „pe diferite teme de actualitate creştin-ortodoxă, cu scopul promivării valorilor evanghelice mântuitoare în societatea românească contemporană”, aşa cum precizează argumentul editorial al colecţiei.
Această broşură apare, în acest an, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre drept „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, şi are ca responsabil de număr pe P.C. Pr. prof. dr. Mihai Iulian STAN. De asemenea, ca şi la broşurile precedente coordonarea ştiinţifică este asigurată de un comitet redacţional format din profesori de la Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii „Valahia” din Târgovişte, de la Seminarul Teologic „Sf. loan Gură de Aur” din Târgovişte şi Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial.
Scopul lucrării este acela de a reliefa importanţa misionară a jertfei Sfinţilor Martiri Brâncoveni, dar şi exemplu deplin de fidelitate şi ataşament faţă de Ortodoxia românească al Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu, autentic model de om politic creştin, simbol al mărturisirii jertfelnice a credinţei, dar şi un reper mereu valabil de curaj şi de afirmare a demnităţii noastre creştine şi româneşti.
Lansarea oficială a broşurii a fost făcută, în mod solemn, luni 9 iunie 2014, de către Înaltpreasfinţia Sa, cu prilejul ceremoniilor liturgice legate de începutul pelerinajului naţional cu moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, ocazie cu care a fost resfinţită şi biserica Parohiei Potlogi, recent restaurată, ctitorie a Sfântului Voievod Martir, la care au participat peste 7.000 de credincioşi.
BIROUL DE PRESĂ
AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro