Published On: mar, ian. 9th, 2018

BOTEZUL DOMNULUI SĂRBĂTORIT LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

nichiduta.ro

Numeroşi credincioşi târgovişteni au participat, sâmbătă, 6 ianuarie 2018, la Catedrala din Târgovişte, la Sfânta Liturghie, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de un sobor de preoti şi diaconi.
La finalul sfintei slujbe, Înaltpreas-fintia Sa a oficiat slujba sfintirii Aghi-asmei celei Mari, pe un podium special amenajat în fata istoricului locaş de cult, ctitorit de Sf. Voievod Neagoe Basarab.
În cuvântul său, Chiriarhul nostru a aprofundat semnificatia teologică a Botezului Domnului, una din cele mai mari sărbători creştine, arătând că acest eveniment are în vedere sfinţirea fiinţei umane şi a întregii creaţii. Botezul Domnului pune fundament botezului creştin şi manifestă lucrarea mântuitoare a Sfintei Treimi, arătând că rostul omului în viaţă este acela de a se sfinţi şi de a manifesta, prin faptele sale, sfinţenia lui Dumnezeu.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro