bookbox Identitatea lui e: dragoste, iubire, ură, vis!… Gandy- Romulus R. Georgescu (3.08.1952- 9.07.2020)

Poetul este un personaj care caută şi care venerează absolutul şi inconştientul, este acel gen de personaj care nu vrea să dezlege neapărat sensuri ale vieţii, sau sensuri poetice ci, cel mai mult şi mai mult, încearcă să ia notiţe despre sine şi despre ceea ce, vizibil, nu-i dă pace.
Gandy- Romulus R. Georgescu este acest gen de poet, de poet a cărui poezie pare a fi greu de înţeles, şi asta pentru că întotdeauna a folosit ceea ce s-ar putea numi ambiguitatea deliberată a expresiei (Adam Seligman). Însă, în poezia lui s-a întrevăzut întotdeauna o stare de dubiu, o stare desigur gândită, preparând şi inoculând falsa idee că poezia scrisă de el a fost scrisă chiar aşa cum a fost gândită, aşa cum stările, cuvintele care le induc, i-au venit şi i s-au aşezat în minte.
… S-a fost şi pentru Noi ce umbra unui vis Oracular
spre care (demitizate!) Valurile Mării şuieră şi-aderă
să-ncingă-n Geana Ta îniimpezit Obscurul-Clar:
„Delir”suntem!adus din Timp netimpuit de Vida-Sferă…
Sunt poeme ale lui Gandy- Romulus R. Georgescu în care simţi că muzica este forma de expresie cel mai bine reprezentată, iar muzica implică aici adevărata şi suprema formă de comunicare între poet şi cititorul lui. Poezia pe care o scrie, şi pe care o propune cititorilor, poate fi uşor acceptată ca o cale de a trece, de a traversa unele praguri ale percepţiei, adică am putea vedea poezia lui ca pe un fel de drog, un drog al cărui efect impune o stare şi o lume speciale, fără de care nimic nu mai poate avea sens.
… Sub Noi: Frunza striga: veniţi, mai veniţi!-o, să despletim cu linu-i Părul fiecărei dorinţi –
şi Moartea – aceasta era cea mai frumoasă, tembela! –
era ca a lui Celine, pe Credit şi-n zboruri cu Nacela -…
Poetul vede lumea, o vede ca pe o posibilă declaraţie de (nemai)iubire (ne)scrisă şi (ne)spusă, devenind încet şi aplicat un fel de poet vraci, un poet care scrie poeme incanta-torii, ca nişte descântece vodoo, descântece care nu se sfârşesc niciodată. Rolul acestei poezii este de a-şi striga, de a-şi aduna prietenii dinăuntru, de a anula distanţa dintre autor (poetul) şi cel care percepe (cititorul).
… Te vei trezi:
Cu iubirea mea picioarele-ţi sărutând!…
Gandy- Romulus R. Georgescu este un poet al purificării prin dragoste, prin iubire. Este un poet ale cărui niveluri de expresivitate şi putere de percepţie cresc organic, cu ajutorul fiecărui cuvânt aşezat în poemele lui. Cuvintele folosite de el sunt evadate din repertoriul ambiguu şi interiorizat al unui şaman, al unui şaman al cărui trib este lumea în care trăieşte şi pe care o iubeşte, pe care o vede, pe care o parcurge şi pe care o scrie. Printre toate acestea se pot simţi şi vedea fragilitatea, acea fragilitate a poetului la întâlnirea cu poezia, cu poezia şi cu (nemai)iubirea intensă pe care doar ele o pot conţine şi o pot duce mai departe.
Gabriel Enache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu SDEE MUNTENIA NORD SA - STRUCTURA REGIONALĂ TÂRGOVIŞTE

ANEXA nr. 5G:(- ANEXA nr. 5.G la procedură)Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediuSDEE MUNTENIA NORD SA – STRUCTURA REGIONALĂ TÂRGOVIŞTE prin S.C. Falma-ROM S.R.L. anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „îmbunătăţire nivel de tensiune INT comuna MĂTĂSARU, […]