BNR pune în circulaţie monede cu regele Ferdinand

Banca Naţională a României pune în circulaţie, începând de astăzi, o monedă care îi prezintă pe regele Ferdinand I şi regina Maria vizitând trupele române pe front. Aceasta este din alamă cu inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României şi anul de emisiune „2019”. Reversul prezintă portretul reginei Maria şi inscripţia în arc de cerc „REGINA MARIA”.
Potrivit informaţiilor oficiale va fi un tiraj de 5 milioane de bucăţi iar punerea în circulaţie a monedelor de circulaţie, cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Regina Maria, se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului.
De asemenea, BNR va lansa şi în circuitul numismativ două monede, una din aur şi cealaltă alamă.Cea din aur se va vinde cu 9.550 lei, iar cea din alamă cu 9,5 lei.Aversul monedei din aur îi prezintă pe regele Ferdinand I şi regina Maria vizitând trupele române pe front; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2019”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Creştere uşoară a exporturilor în primul semestru

În primul semestru al anului, agenţii economici din judeţul Dâmboviţa, conform estimărilor INS, au avut exporturi care au însumat 347,146 milioane de euro. În acelaşi interval importurile CIF au însumat 330,959 milioane de euro. Comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018, în prima jumătate a anului curent exporturile au crescut cu 2,0%, iar […]