Bilanţul poliţiştilor dâmboviţeni, în primele 9 luni ale anului 2020, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

In primele nouă luni ale acestui an, poliţiştii structurilor de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul silviculturii, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.
Astfel, au fost organizate 247 de acţiuni, în cadrul cărora au fost efectuate 317 controale (5 în fondul forestier, 38 pe linia verificării provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului şi 221 în domeniul transportului de material lemnos).
De asemenea, au fost verificate 26 de pieţe, târguri şi oboare, 13 exploatări forestiere, 9 instalaţii de debitat lemnul, 31 de depozite şi 1.269 de vehicule.
In urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 348 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 382.000 de lei.
Ca măsură complementară, au fost confiscaţi 452,46 mc de lemn, cu 281,1 mc mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
De asemenea, criminalitatea silvică sesizată a cunoscut o scădere a faptelor penale, de la 111 fapte sesizate în primele 9 luni ale anului 2019, la 83 de fapte sesizate în aceeaşi perioadă a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Teren de antrenament nou pentru FC Chindia şi juniorii clubului

Reprezentanţii Primăriei Târgovişte şi ai Federaţiei Române de Fotbal au participat la inaugurarea terenului de fotbal cu gazon sintetic din vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie, care va găzdui antrenamentele echipierilor FC Chindia dar şi ale grupelor de juniori.Alături de primarul Cristian Stan şi de viceprimarul Cătălin Rădulescu, au fost preşedintele […]