Bilanţul Comitetului Filialei Judeţene de Cruce Roşie Dâmboviţa

Corpul K al Universităţii Valahia a găzduit şedinţa de bilanţ a Comitetului Filialei Judeţene de Cruce Roşie Dâmboviţa. Lucrările au fost deschise de preşedintele Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa – pr. Ionuţ Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei care a făcut un scurt rezumat al activităţilor desfăşurate de Comitetul Judeţean al Filialei Dâmboviţa în cursul anilor 2018- 2019, de voluntarii acesteia sprijiniţi de factori locali, judeţeni şi centrali. La această activitate au participat delegaţi ai subfilialelor din judeţul Dâmboviţa. Au fost prezenţi şi membrii ai biroului filialei judeţene de Cruce Roşie Dâmboviţa, IPS Nifon Mihăiţă, conducerea CJ Dâmboviţa, prefectul judeţului, conducerea primăriei Târgovişte, şefi de arme, şefi de insti

tuţii deconcentrate şi parlamentari. Ordinea de zi a cuprins:

  1. Raport asupra activităţii Comitetului Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – Filiala Dâmboviţa, pe ultimii 2 ani (2018 – 2019).
  2. Raportul Comitetului Judeţean de Cruce Roşie D-ţa privind execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 şi solicitarea descărcării de gestiune.
  3. Prezentarea bugetului de venituri şi cheltuieli al filialei judeţene de Cruce Roşie Dâmboviţa pe anul 2019.
  4. Raportul Comisiei de control financiar al filialei judeţene de Cruce Roşie Dâmboviţa pe anul 2019.
  5. Prezentarea Strategiei filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa pe anul 2020.
  6. Măsuri organizatorice.
  7. Dezbateri.

Raul Pavelescu, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, a prezentat Strategia filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa pe anul
2020.
Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa doreşte îmbunătăţirea capacitatăţii de intervenţie la dezastre prin dezvoltarea unor metode standardizate de pregătire a personalului angajat şi a voluntarilor organizaţi în detaşamentele de intervenţie în situaţii de urgenţă (DISU) pe domenii specifice, dotarea acestora cu echipamente performante şi eficiente şi optimizarea logisticii.
Filiala dispune de o structură organizatorică la nivelul întregului teritoriu al judeţului, de forţă de muncă angajată şi în proporţie majoritară voluntară pregătită din punct de vedere profesional şi organizaţional să intervină oportun şi operativ în cazuri de dezastre. Se va evalua stocul de produse prevăzute pentru situaţii de urgenţă astfel încât să fie inventariat, completat pentru a satisface necesarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Linia întâi a frontului de luptă cu COVID-19

Trebuie să-i asigurăm pe doctori şi personalul medical că nu sunt lăsaţi singuri în faţa COVID-19. Să dăm dovadă de grijă faţă de aproapele nostru, să fim responsabili şi, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităţilor competente. În mâinile lor_ stă viaţa noastră şi merită tot respectul. În plină […]