Bilanţul accidentelor rutiere pe fondul indisciplinei pietonale pe drumurile din Dâmboviţa

În perioada ianuarie-martie , pe drumurile din judeţ, pe fondul indisciplinei pietonale s-au înregistrat 27 de accidente rutiere, dintre care 12 au fost grave.
Evenimentele rutiere grave s-au soldat cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a altor 7 şi vătămarea corporală a alteia.
Traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni a determinat producerea a 6 accidente de circulaţie grave care au avut drept consecinţă decesul a 3 persoane, vătămarea corporală gravă a altor 3 şi rănirea uşoară a alteia.
Pentru prevenirea implicării în evenimente negative, poliţiştii le recomandă pietonilor:
Traversaţi numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de stradă, iar acolo unde sunt instalate semafoare destinate pietonilor, numai la culoarea verde a acestora! Nu traversaţi prin faţa sau prin spatele autovehiculelor oprite!
Înainte de a traversa, asiguraţi-vă temeinic din ambele părţi: mai întâi, din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou! Convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.
Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că, atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestaţi atenţie sporită !
Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt reduce timpul de expunere la pericol! Acordaţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
Fiţi prudenţi pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!
Dacă aţi consumat băuturi alcoolice evitaţi deplasările. Alcoolul creşte semnificativ gradul de implicare în accidente de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

30 de permise de conducere au fost reţinute în numai o zi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni şi au aplicat 539 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la 106.785 de lei. De asemenea, au reţinut 30 de permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare. Poliţiştii din Dâmboviţa au acţionat pentru menţinerea unui […]