BILANŢUL ACCIDENTELOR DE CIRCULAŢIE ÎNREGISTRATE ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ACESTUI AN PE DRUMURILE DIN DAMBOVIŢA

În perioada ianuarie – iunie, pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 45 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 18 persoane, rănirea gravă a altor 33 şi vătămarea corporală uşoară a 16 persoane. De asemenea, s-au înregistrat şi 264 de evenimente rutiere uşoare, în urma cărora 331 persoane au fost rănite uşor.
Din totalul accidentelor, 100 sau produs pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul, dintre care 19 grave şi 81 uşoare, iar pe arterele judeţene, 69 (10 grave şi 59 uşoare). Pe străzile din mediul urban, s-au înregistrat 80 de evenimente rutiere, iar pe cele din rural, 36. Raportat la ziua producerii accidentelor de circulaţie, joia şi vinerea s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere soldate cu victime (53, respectiv 48), ceea ce reprezintă 33 % din totalul evenimentelor. În zilele de duminică, s-au produs cele mai puţine accidente – 36.
Cu privire la intervalul orar, cel mai mare număr de accidente de circulaţie s-a înregistrat între 19.00 şi 20.00 (26). Acest interval însumează 8,41% din total.
În urma analizei situaţiei statistice, putem observa că persoanele cu vârste cuprinse între 46 şi 60 de ani sunt cele mai predispuse a fi implicate în evenimente rutiere. Principalele patru cauze generatoare de accidente rutiere în perioada analizată sunt: nea-cordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, abaterile comise de biciclişti, indisciplina pieton-ală şi viteza.
Nerespectarea regulilor de circulaţie privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor a determinat producerea a 74 de accidente de circulaţie, dintre care 12 au fost grave şi s-au soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea gravă a altor 4 şi vătămarea corporală uşoară a două persoane. Pe fondul abaterilor comise de biciclişti sau înregistrat 44 de accidente (5 grave, soldate cu decesul a două persoane şi vătămarea corporală gravă a altor 3), iar indisciplina pietonală a generat 43 de accidente (9 grave, soldate cu decesul a 4 persoane şi vătămarea corporală gravă a altor 5). Viteza, cu cele 2 forme (neregulamentară şi neadaptată la condiţiile de drum), a reprezentat factorul generator în cazul a 37 de evenimente rutiere, dintre care 7 au fost grave şi au avut ca şi consecinţă decesul a 3 persoane, rănirea gravă a altor 5 şi vătămarea corporală uşoară a 9 persoane.
Aşadar, 64,07% din totalul accidentelor de circulaţie s-au produs ca urmare a nerespectării regulilor privind cele patru cauze generatoare enumerate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSŞ TÂRGOVIŞTE ÎNTĂREŞTE CAMPIOANA

Cu o săptămână înaintea primului meci din preliminariile UEFA Women Champions League, „U” Olimpia Cluj a anunţat ultimul transfer. Campioana României va conta din sezonul viitor şi pe Maria Neacşu, 18 ani, de la CSŞ Târgovişte, jucătoare împrumutată anul trecut la CFR Timişoara. Maria a început fotbalul la vârsta de […]