Published On: joi, oct. 15th, 2015

Bilanţ tragic pe drumurile din Dâmboviţa

nichiduta.ro

accidenteIn primele 9 luni ale acestui an au avut loc în Dâmboviţa 409 accidente de circulaţie, din care 104 grave ce au avut drept urmare decesul a 22 de persoane, vătămarea corporală gravă a 89 de persoane şi rănirea uşoară a 58 de persoane. Accidentele uşoare s-au soldat cu rănirea a 372 de persoane. Analizând cauzele generatoare, se poate observa că pe fondul vitezei neadaptate s-au produs 68 de accidente rutiere, din care 23 au fost grave şi au avut ca şi consecinţe decesul a cinci persoane, rănirea gravă a 23 de persoane şi uşoară a 18 persoane şi 45 de accidente rutiere uşoare soldate cu 68 de cetăţeni răniţi uşor.
Ca urmare a abaterilor comise de pietoni s-au produs 26 accidente de circulaţie grave şi 56 uşoare. Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor a determinat producerea a 53 de accidente rutiere, dintre care 43 au fost uşoare.
Încălcarea regulilor de circulaţie de către biciclişti a constituit cauza de producere a 48 de evenimente rutiere, soldate cu decesul unei persoane, 6 răniţi grav şi 43 răniţi uşor. în ceea ce priveşte locul producerii, cele mai multe, 129, s-au înregistrat pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul, din care 43 au fost grave şi 86 uşoare. Astfel, pe DN 71, pe ruta Târgovişte-Cota 1000, s-au produs 18 accidente rutiere, iar pe traseul Bâldana-Târgovişte 22 accidente rutiere.
Pe DN 72, pe tronsonul Târgovişte-Dărmăneşti, au fost înregistrate 25 de accidente rutiere, iar pe DN 72A, pe sectorul Târgovişte-Malu cu Flori 15 accidente rutiere. Pe drumurile judeţene, s-au produs 98 de accidente de circulaţie, 71 dintre acestea având consecinţă rănirea uşoară a persoanelor implicate.
Pe drumurile comunale s-au înregistrat 87 de accidente de circulaţie, din care 22 au fost grave. Din datele statistice, a reieşit faptul că în zilele de joi şi vineri au fost înregistrate cele mai multe accidente rutiere. Raportat la intervalul orar, accidentele rutiere s-au produs cu precădere între 11:00 şi 14:00 (92) şi 17:00-20:00 (98).
Poliţia dâmboviţeană atenţionează participanţii la traficul rutier referitor la importanţa respectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie, indiferent de calitatea pe care o au atunci când se deplasează pe drumurile publice.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro