Published On: mie, apr. 10th, 2019

Bilanţ în cadrul săptămânii TISPOL SPEED la nivelul judeţului Dâmboviţa

În ultimele 2 zile de acţiune în cadrul săptămânii TISPOL SPEED, poliţiştii dâmboviţeni de la rutieră au aplicat 445 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
De asemenea, faţă de 21 de conducători auto a fost dispusă şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a şofa ca urmare a depăşirii limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h. În cadrul activităţilor desfăşurate, 238 de contravenţii au fost constatate cu cinemometrul TRUCAM. Poliţia rutieră le reaminteşte conducătorilor auto:
Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave produse pe drumurile publice!
Viteza cauzează şi agravează accidentele de circulaţie întrucât reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul este mai puternic, iar consecinţele dramatice.
Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.
Viteza induce stres întrucât îl obligă pe conducătorul auto să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt şi, astfe, îi scade vigilenţa.
Săptămâna 1 – 7 aprilie 2019 a fost dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. -Speed. Poliţiştii rutieri din toată ţara au verificat respectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, acţionând astfel pentru prevenirea accidentelor rutiere.
În cele şapte zile de controale, poliţiştii rutieri au verificat la nivel de ţară peste 53.000 de conducători auto şi au aplicat 37.710 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei legale. Peste 2.240 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistaţi circulând cu viteză excesivă. De asemenea, poliţiştii angrenaţi în activităţile susmenţionate au constatat 22 de infracţiuni la regimul rutier.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>