Published On: lun, ian. 14th, 2019

Bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă. În caz contrar, sunt pasibili să fie sancţionaţi contravenţional cu o amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte. Totodată, pentru reducerea gradului de implicare în accidente de circulaţie, le recomandăm celor care se deplasează cu bicicleta:
– Să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa lor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.
– Să nu circule în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
– Să nu se ţină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt autoturism sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul.
– Să nu transporte sau să tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.
– Să semnalizeze din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare. Să se asigure temeinic înainte de efectuarea unei manevre în trafic!
– Să manifeste atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să se oprească la colţul străzilor pentru a se asigura că pot continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
– Pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate redusă, este recomandat ca bicicliştii să poarte articole de îmbrăcăminte şi accesorii reflectorizante.
– De asemenea, este necesar ca bicicleta să fie echipată conform prevederilor legale în vigoare.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>