Bicicliştii un real pericol în trafic

Pe raza localităţii Pucioasa s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu rănirea unei persoane.Din cercetări a reieşit că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 22 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, s-ar fi dezechilibrat şi ar fi intrat în bordura de pe marginea părţii carosabile, rănindu-se uşor.Biciclistul a fost tes

tat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.Cel în cauză a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
La nivelul judeţului Dâmboviţa, indisciplina bicicliştilor se înscrie în primele patru cauze generatoare de

accidente de circulaţie.
În primele trei luni ale acestui an, ca urmare a abaterilor comise de aceştia s-au înregistrat 20 de accidente rutiere uşoare şi 3 grave.
Totodată, în aceeaşi perioadă, 1.621 de biciclişti au fost sancţionaţi contravenţional pentru nere-spectarea regulilor de circulaţie.
Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţiştii le reco

mandă bicicliştilor:
Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi pentru a celorlalţi participanţi la trafic.
Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare. Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului şi asiguraţi-vă întotdeauna la schimbarea direcţiei de mers.

Nu transportaţi pe bicicletă bagaje de dimensiuni mari şi nu vă agăţaţi de vehicule aflate în mers.
Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, purtaţi vestă reflectorizantă.
Nu circulaţi cu bicicleta dacă vă aflaţi sub influenţa băuturilor alcoo-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Se lucrează la investiţiile din judeţ

Câteva dintre obiectivele de investiţii din judeţ, care se află în plin proces de implementare sau care au fost finalizate recent.Primul obiectiv analizat este o investiţie finanţată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, importantă pentru dezvoltarea economică a judeţului, respectiv două hale industriale noi care se construiesc, în prezent, în cadrul Parcului […]