Published On: joi, apr. 12th, 2018

Bicicliştii trebuie să dea dovadă de prudenţă în trafic

nichiduta.ro

Vremea frumoasă aduce în trafic iubitorii mişcării pe două roţi, care au început să îşi scoată bicicletele de la „hibernare”. Poliţia recomandă bicicliştilor să se echipeze corespunzător şi să respecte regulile de circulaţie.
Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare. Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluo-rescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu
Totodată, Poliţia atrage atenţia asupra faptului că, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, cel în cauză trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani, să cunoască regulile de circulaţie şi să fie echipat corespunzător. Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.
Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni! Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic. Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie nici un autovehicul. La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta. Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul. Nu circula cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice. Poartă cască de protecţie. Îţi poate salva viaţa. Circulând cu bicicleta, nu te agăţa de vehicule aflate în mers.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro