Published On: mar, nov. 14th, 2017

Bicicliştii au fost „sancţionaţi” de poliţiştii din Răcari cu veste reflectorizante

nichiduta.ro

Poliţiştii de la Formaţiunea Rutieră Răcari au desfăşurat activităţi preventive pe raza localităţilor Răcari şi Conţeşti, în scopul reducerii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi bicicliştii. Astfel, aceştia au fost informaţi despre regulile de circulaţie ce trebuie respectate atunci când se deplasează pe drumurile publice, pentru a conştientiza pericolele la care se expun.
Cei opriţi în trafic au primit de la poliţişti şi veste reflectorizante, fiind atenţionaţi cu privire la obligativitatea purtării acestora atunci când circulă pe drumurile publice.
Abaterile comise de bici-cişti reprezintă cea de-a doua cauză generatoare de accidente de circulaţie pe drumurile din judeţul Dâmboviţa.
În primele 10 luni ale acestui an, au fost înregistrate 87 de evenimente pe fondul ne-respectării normelor rutiere de către biciclişti, soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 15 persoane şi vătămarea corporală uşoară a altor 74.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta: – Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie şi să fii echipat corespunzător.
– Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
– Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră.
– De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluo-rescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.
– Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.
– înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.
– La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!
– Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă.
– Nu circula cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!

eJobs

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Andrei spune:

    Felicitari Polítiei pt.initiativa,asa se circula un afara iar ca biciclist o port din ratiune de securitate si ca sofer de tir observ mai bine biciclisti.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro