Biciclist sub aburii alcoolului, căzut în mijlocul drumului

I.B.

biciclistPoliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgovişte au fost sesizaţi că pe DJ 711, în afara localităţii Bucşani, s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu rănirea unei persoane. Din cercetări a reieşit că un bărbat de 62 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă bicicliştilor:
– Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi pentru a celorlalte categorii de participanţi la trafic.
– Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.
– În situaţia în care aţi consumat alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă.
– Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
– Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.
– Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este recomandat să purtaţi o vestă reflectorizantă.
– Dotaţi-vă bicicleta cu o semnalizare corespunzătoare şi folosiţi pistele destinate bicicliştilor.
– Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A fugit de la locul accidentului

Pe strada Gimnaziului din municipiul Târgovişte s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia o persoană a fost rănită. Poliţiştii rutieri s-au deplasat la faţa locului, constatând că un conducător auto de 18 ani nu s-a asigurat corespun-zator la schimbarea direcţiei de deplasare şi a acroşat un mopedist de […]