Published On: mie, mart. 20th, 2019

Biciciiştii, un reai pericoi pe şoseie

nichiduta.ro

Pentru deplasări în siguranţă, respectaţi regulile de circulaţie şi echipaţi-vă corespunzător! Nu uitaţi! Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani.
Purtaţi cască de protecţie. Vă poate salva viaţa!
Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi strada pe trecerile pentru pietoni!
Este interzis bicicliştilor să circule pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor.
Nu circulaţi fără a ţine cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale şi menţineţi în permanenţă contactul roţilor cu solul.
Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră.
De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluo-rescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare. Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluo-rescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.
Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.
Înainte de a schimba direcţia de mers, asiguraţi-vă temeinic!
La schimbarea direcţiei de deplasare, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, fiţi siguri că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.
Nu circulaţi cu bicicleta dacă vă aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.
Nu transportaţi sau nu trageţi orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro