BEC a respins înscrierea USR-PLUS în alegeri

Conform unuia dintre cele mai obiective site-uri de ştiri, „Realitatea.net”, alianţa USR-PLUS nu poate candida la europarlamentare. Biroul Electoral Central a respins (ieri, n. red.) înscrierea Alianţei în competiţia electorală. „BEC a respins azi abuziv înscrierea Aliante USR PLUS în competiţia electorală. Rusia e aici”, a anunţat, joi, pe Facebook oficialul PLUS, Liviu lolu. Motivul BEC a fost acela că Dan Barna şi Dacian Cioloş nu ar figura ca preşedinţi ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice, a explicat ulterior un comunicat de presă al PLUS.
Liderul USR Dan Barna a anunţat că decizia BEC va fi contestată la Înalta Curte
„Vom contesta la Înalta Curte decizia BEC. Mâine o vom depune, am foarte mare încredere în înţelepciunea judecătorului de la Înalta Curte. Oricare va fi decizia Înaltei Curţi, Alianţa merge mai departe. Vom fi prezenţi la alegeri, vom vedea în ce formă. România şi românii chiar merită să poată vota şi o altă categorie de politicieni – cei care nu folosesc instituţiile statului pentru a bloca democraţia din România”, a declarat Barna.
Şi Dacian Cioloş a reacţionar dur. „Este o insultă la adresa electoratului şi un act nedemocratic total. PSD şi ALDE, împreună cu sateliţii săi, distrug principiul elementar al democraţiei prin încălcarea dreptului de a candida şi a fi ales.
Vom face toate demersurile necesare şi vom protesta până când acest act nedemocratic şi ilegal va fi îndreptat. De la primul anunţ că intrăm în politică şi până astăzi suntem ţinta celor mai murdare atacuri. Când au văzut că nu ne lăsăm intimidaţi, au trecut la manevrarea politică a instituţiilor statului. Fac un apel la toţi membrii PLUS şi USR să se solidarizeze şi să luptăm împotriva acestui act nedemocratic”.
Explicaţia USR-PLUS
Dan Barna a fost ales preşedinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloş a fost ales preşedinte PLUS în februarie 2019.
„Ambele partide au solicitat înregistrarea preşedinţilor la Tribunalul Bucureşti, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianţei. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România. N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor două partide şi voinţa celor 14.000 de membri. Nu contează nici cele 200.000 de semnături pe care le-am strâns. Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teamă de Alianţa 2020 USR PLUS, de „Fără Penali”, de „Oameni Noi”, de tot ceea ce înseamnă această Alianţă şi de toate speranţele care sunt legate de ea”, spune comunicatul.
Alianţa acuză BEC că încalcă dreptul celor două partide de a fi votate şi dreptul românilor de a vota. „Mai întâi, au încercat, luni în şir, să împiedice înregistrarea Mişcării România Împreună (RO+). De data asta, blochează Alianţa 2020 USR PLUS din motive absurde, total nedemocratice. Ni se încalcă dreptul de a fi votaţi, dar şi dreptul românilor de a vota. Este pentru prima oară, după 1990, când este respinsă o listă care în sondaje se bucură de susţinerea a aproximativ 20% dintre români.
Este un act profund nedemocratic prin care se încearcă să fim scoşi din procesul electoral. Ceea ce s-a întâmplat la BEC este o politizare nepermisă a unui organism care ar trebui să menţină echilibrul democratic.
Indiferent de câte obstacole ne vor pune, noi nu ne vom opri. Decizia BEC nu este definitivă. Vom contesta la Înalta Curte şi avem încredere că jude-catării vor îndrepta abuzul comis de BEC.
Vom merge mai departe şi dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR şi PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri. Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalţi. Vom merge alături în campanie şi vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziţie pentru a opri regimul Dragnea-PSD. Vrem o Românie fără penali şi fără hoţie şi suntem dispuşi să ne batem până la capăt pentru asta”, mai arată comunicatul de presă (M.C.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Turişti damboviţeni, ajutaţi de jandarmii montani

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit în sprijinul unor turişti aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi. Familia, doi adulţi împreună cu trei copii minori cu vârsta între 3 şi 17 ani, din oraşul Titu intenţiona să ajungă la un loc de cazare din zona Peştera. La un moment […]