BAZELE SPORTIVE DIN DÂMBOVIŢA, DE NIVELUL LIGII A 3-A

S.A.

SPORTToate echipele, indiferent de ramura sportivă pe care o practică, ca să participe într-o competiţie oficială trebuie să fie deţinătoarele unui teren de joc pentru sportul respectiv.
In fotbal se mai practică şi folosirea altui teren, dacă clubul respectiv nu deţine unul de nivelul categoriei valorice în care evoluează echipa respectivă.
La nivelul diviziei C, am văzut în decursul anilor baze sportive omologate de comisiile F.R.F. sub cerinţele obligatorii regulamentare.
Făcând o paralelă între bazele sportive din Liga a 3-a actuală şi cele din Liga a 4-a dâmboviţeană, putem afirma, fără să greşim, că marea majoritate a bazelor sportive ale Ligii a 4-a din DÂMBOVIŢA pot fi omologate pentru Liga a 3-a.
F.C. ANINOASA (tunel de protecţie), FLACĂRA MORENI, dacă revine la vestiarul de sub tribuna I. BRADUL MOROENI încă nu are noua bază sportivă gata de folosire, dar, în viitorul apropiat,
preşedintele DIACONESCU
CĂTĂLIN depune eforturi susţinute pe lângă firma constructoare pentru finalizarea lucrărilor.
La ATLETIC FIENI
există cel mai bun gazon din toată zona MUNTENIA, iar faptul că aici s-au disputat jocuri de Liga a 2-a spune totul. PETROLUL TÂRGOVIŞTE este clubul care a evoluat ani mulţi în divizia C, iar acum, cu puţină „cosmetizare”, poate fi omologat pentru Liga a 3-a. COMERŢUL BRE-ZOAELE. Promovată de un an, a făcut eforturi deosebite să-şi amenajeze baza sportivă la pretenţiile Ligii a 4-a. S-a construit o tribună pentru 300 de locuri, s-a montat gard împrejmuitor, iar acum sunt în stadiul avansat de finalizare cabinele de la SALA DE SPORT, care vor fi comune.
RECOLTA GURA
ŞUŢII. Ştim cu toţii că terenul (gazonul) nu era de nivelul Ligii a 4-a, dar în această perioadă primarul TITEL DINU a deschis un adevărat şantier pe terenul de fotbal, aducându-i modificările necesare până la toamnă.
VOINŢA PIETROŞIŢA.
A avut bază sportivă unde se organizau meciuri de divizia C,
pe când ELECTRICA FIENI
evolua aici. De atunci, baza sportivă a fost suprafolosită, dar îmbunătăţiri nu s-au mai adus, deşi dispune de apă curentă, energie electrică etc.
Dacă se vor efectua lucrările necesare obligatorii, şi baza sportivă „VOINŢA” poate reveni acolo unde a fost (pe vremea comuniştilor?!)
VOINŢA PIETROŞIŢA.
Efortul primarului MARIAN
BUNEA este lăudabil,
încercând pe toate căile să termine noul teren de joc, dar şi cabinele aferente.
Ştim stadiul lucrărilor, rămas în urmă, dar îl ştim pe primar, un edil ambiţios, care va găsi sprijinul necesar la nivel judeţean şi local, va găsi sursele financiare necesare terminării lucrărilor de la stadionul PERŞINARI.
PAS PUCIOASA. In
frumoasa staţiune balneo-cli-materică de la poalele munţilor LEAOTA, s-a jucat fotbal de divizia C pe stadionul „TICĂ POPESCU”. Reamenajarea cabinelor sau mutarea în sala de sport ar rezolva problema vestiarelor, evident – asta pentru omologarea Ligii a 3-a.
A.S. DOICEŞTI. Cu
excepţia băncilor pentru jucătorii de rezervă şi alte mici retuşuri, şi la DOICEŞTI se poate juca fotbal de divizia C fără probleme.
PETROLUL VALEA
MARE. Se fac eforturi să se menţină echipa în Liga a 4-a. Este clubul (alături de BRADUL MOROENI) cu cea mai mare vechime în fotbalul judeţean.
Acum s-a reuşit redarea căminului cultural, pe post de cabine. S-a închis terenul cu gard, s-au construit bănci pentru jucătorii de rezervă.
S-a încercat ceva, dar mai trebuie, calitatea gazonului lasă de dorit.
Evident, sunt prea pretenţios, până acum am prezentat terenuri ce pot fi omologate pentru Liga a 3-a. Or
PETROLUL VALEA MARE
evoluează în Liga a 4-a, dar este loc pentru mai bine.
AVÂNTUL PRO-DULEŞTI. Aici meritul îi aparţine primarului MARIN GRIGORE, care a făcut totul la echipă şi la baza sportivă, a construit cabine noi, a făcut tot ce trebuie ca echipa să se încadreze în normele Ligii a 4-a.
GAZ METAN FINTA.
Ştim cu toţii că aici fotbalul se sprijină doar pe „umerii” lui MIHAI STEGO. Când aceştia vor ceda, şi echipa găzarilor se va desfiinţa. Ştim câte eforturi depune STEGO pentru terenul de joc. A cumpărat cărămida, urmând să fie sprijinit de organele locale, de primărie, consilieri să construiască cabinele.
„STEGO” nu a avut şansa altora, cărora regimul comunist le-a construit bazele sportive, ei trebuind doar să le administreze.
LUCEAFĂRUL DRAGOMIREŞTI. Noua promovată are baza sportivă, gata de omologat pentru Liga a 3-a, aşa că fără comentarii.
UNIREA COBIA. Cu
noile modificări aduse, cu puţină atenţie, şi stadionul din COBIA poate fi omologat pentru Liga a 4-a.
VOINŢA CREVEDIA.
Nici aici nu sunt probleme cu baza sportivă. A fost refăcută în totalitate, gata să găzduiască meciuri de Liga a 3-a.
LUMINA ZIDURI sau AVICOLA TĂRTĂŞEŞTI.
Oricare dintre aceste echipe va evolua în Liga a 4-a, ambele îndeplinesc condiţiile impuse de regulament pentru a fi omologate.
Aşadar, iată care este de fapt starea terenurilor de fotbal din DÂMBOVIŢA, cum
spuneam, mult peste nivelul multor terenuri din A.J.F.-urile din ţară. Cu asemenea baze sportive, DÂMBOVIŢA se situează în primele 7-8 judeţe cu baze sportive de nivel superior, care oricând pot fi omologate pentru ligile naţionale .
Cum spuneam, am văzut multe stadioane omologate pentru jocuri de divizia C, multe sub nivelul celor de la noi din Liga a 4-a.
Nu am mai nominalizat Gloria Corneşti deoarece, din această ediţie 2013-2014, nu va mai evolua în campionatul Ligii a 4-a.
Cum a câştigat „barajul”, este obligată să evolueze într-o categorie superioară. Dacă nu va dori să se înscrie în Liga a 3-a până pe 15 IULIE 2013, atunci poate evolua în DÂMBOVIŢA doar ca un club nou înfiinţat în categoria
PROMOŢIE.
In niciun caz GLORIA CORNEŞTI nu mai poate evolua în Liga a 4-a decât după 3 ani, dacă promovează din an în an, de acum încolo.
Regulamentele sunt clare, am auzit multe comentarii în acest sens.
Cunoscând R.O.A.F.-ul, mi-am exprimat un punct de vedere.
Să-l lăsăm pe NELU RADU să decidă, evident, pe banii lui, ce hotărâre va lua…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Flacăra Moreni Obiectiv: promovarea în Liga a 3-a

Marţi, în Giuleşti s-au sărbătorit 90 de ani de existenţă a Rapidului. Pe stadionul Valentin Stănescu a fost „Ziua porţilor deschise”. Suporterii s-au întâlnit cu jucătorii şi cu noul patron, Nicolae Cristescu. Au vizitat bătrânul stadion de sub Podul Grant. Flacăra Moreni a împlinit anul trecut 90 de ani de […]