Published On: vin, aug. 18th, 2017

Bănuiţi de furt, identificaţi de poliţişti

nichiduta.ro

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de reprezentantul unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că au fost sustrase bunuri din magazin.
În urma verificărilor efectuate, a fost identificat principalul bănuit, un tânăr de 27 de ani, care, în timp ce se afla în incinta magazinului, ar fi sustras mai multe produse, trecând pe lângă casa de marcat fără să le achite.De asemenea, un bărbat de 42 de ani, din Pucioasa, este cercetat de poliţişti după ce ar fi sustras o porcină lăsată nesupravegheată la o stână din localitatea Moroeni. În ambele situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt.
Recomandări, care vor asigura protecţia bunurilor patrimoniale şi integrităţii personale atât a agenţilor economici, cât şi a cetăţenilor.
– Pe timpul nopţii asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare, etc.) uşile grajdurilor, anexelor gospo-dăreşti unde ţineţi animale şi pasări.
– Pe cît posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde sunt acestea, dar nu uitaţi, cîinii de pază vă pot scuti de multe neplăceri.
– Animalele lăsate fără supraveghere pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului, constituie o pradă uşoară pentru hoţi, nu le creaţi această posibilitate!!!
– Duceţi de comun cu alţi consăteni animalele la păşunat şi asiguraţi prin rotaţie paza acestora, iar dacă aveţi posibilitate, angajaţi o persoană cunoscută şi responsabilă pentru a face acest lucru.
– Nu amplasaţi grajdurile sau adăposturile de animale la distanţă mare de locuinţă, sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora.
– Daca va-ţi hotărît să vindeţi un animal, nu-l daţi pe promisiuni, încasaţi banii în momentul vînzării.
– Atelajele înhămate lăsate fără supraveghere în stradă constituie un pericol pentru circulaţia publica, dar şi o tentaţie pentru
hoţi.
Cînd plecaţi de acasă rugaţi vecinii şi rudele să vă supravegheze locuinţa, procedaţi la fel şi Dumneavoastră cînd aceştia sunt plecaţi.
– Solicitaţi si acordaţi sprijin Poliţiei pentru prevenirea furturilor de animale şi a altor bunuri din gospodărie.
În scopul creşterii eficienţei prevenirii comiterii acestui gen de furturi, o importanţă deosebită ţine de cunoaşterea cauzelor şi condiţiilor ce favorizează şi generează furturile de animale. Dintre care, putem aminti:
– Lipsa de vigilenţă a paznicilor sau lipsa pazei la fermele de creştere a animalelor şi păsărilor.
– Lipsa controlului de către conducerile unităţilor respective, privind modul de executare a serviciului de către personalul de pază.
– Inexistenţa sau executarea superficială a pazei comunale pe raza localităţilor rurale.
– Neglijenţa în asigurarea locurilor unde sunt adăpostite animalele, în cadrul gospodăriilor particulare.
– Lăsarea liberă a animalelor la păşunat sau pe izlazuri, fără a fi organizată paza acestora.
– Neasigurarea corespunzătoare a iluminatului public în localităţi, a gospodăriilor particulare, a perimetrelor fermelor zootehnice, precum şi lipsa sistemelor de pază şi alarmare corespunzătoare.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente