Bănuiţi de furt calificat, identificaţi şi reţinuţi de poliţişti

0 0

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi de 25 şi 38 de ani, din localitatea Corbii Mari, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.
Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie a.c., bănuiţii ar fi sustras dintr-o anexă, de pe raza municipiului Târgovişte, mai multe unelte electrice, prejudiciul fiind estimat la 10.000 de lei.
Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate persoanei vătămate. Cei doi au fost prezentai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru dispunerea unor măsuri preventive. De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu au probat activitatea infracţională a două persoane de 24 şi 45 de ani, bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat.
Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari pentru dispunerea unor măsuri preventive.
În sarcina acestora s-a reţinut că, în noaptea de 4 spre 5 ianuarie a.c., ar fi sustras dintr-o locuinţă, de pe raza localităţii Poiana, două televizoare şi un sistem audio portabil.
Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, poliţiştii vă recomandă: – Dacă locuiţi la casă, evitaţi depozitarea în curtea locuinţei a ambalajelor bunurilor de valoare achiziţionate. De asemenea, puteţi monta un sistem de supraveghere video în exterior care să vă transmită la distanţă, prin internet, orice activitate desfăşurată în curtea casei.
– Montaţi grilaje la ferestre şi încuietori solide la uşa de acces, mai ales dacă locuiţi la parter sau la primul etaj.
– Dacă locuiţi la bloc, montaţi un interfon, luaţi măsurile necesare ca la intrările blocului şi pe paliere să existe o iluminare corespunzătoare şi dotaţi cu încuietori solide uşile de la subsol, terase şi intrările suplimentare.
– în permanenţă, încuiaţi uşa de la intrare, chiar dacă sunteţi în locuinţă. Nu lăsaţi ferestrele întredeschise!
– Atenţie şi la anexele gospodăreşti! Asiguraţi-le corespunzător!
– Evitaţi să permiteţi accesul în locuinţă a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Şi totuşi, dacă astfel de persoane pătrund în casa dumneavoastră, nu le lăsaţi nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

100 de percheziţii in Bucureşti şi 25 de judeţe, inclusiv Dâmboviţa Prejudiciu de 2.000.0000 de euro prin infracţiuni de fals şi de serviciu

Miercuri de dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, au efectuat peste 100 de percheziţii, în 25 de judeţe şi în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat […]