Bani europeni pentru digitalizarea învăţământului dâmboviţean

Inspectorul şcolar general al ISJ Dâmboviţa, prof. Sorin Ion, a prezentat într-o conferinţă de presă detalii cu privire la un proiect menit să schimbe radical învăţământul preuniversitar la nivel de judeţ. Este vorba despre „E_educaţie şi digitalizare în judeţul Dâmboviţa”, finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Competivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, având ca obiectiv principal creşterea gradului de utilizare a Internetului, prin îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluzi-une, e-sănătate şi e-cultură -SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE
Proiectul are un buget foarte mare -18754772,6 lei, aproape patru milioane de euro iar parteneri asociaţi sunt 39 unităţi de învăţământ preuniver-sitar din judeţul Dâmboviţa.
„Prin implementarea proiectului „E_educaţie şi digi-talizare în judeţul Dâmboviţa”, urmărim facilitarea desfăşurării activităţiilor didactice începând cu anul şcolar 2020-2021 la nivelul judeţului Dâmboviţa, în cele 39 de unităţi şcolare partenere, prin dotarea cu infrastructură IT necesară pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice în contextul crizei create de coronavirusul SARS-CoV-2.

Pe lângă asigurarea accesului la mediul de educaţie online pentru elevii şi cadrele didactice din cele 39 de unităţi şcolare partenere din judeţul Dâmboviţa, 4836 de elevi înmatriculaţi în cele 39 de şcoli partenere din judeţul Dâmboviţa vor fi dotaţi cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, necesare pentru asigurarea accesului acestora la procesul de învăţare în mediul online. Va fi asigurată şi dotarea celor 39 de şcoli cu echipamente/dispozitive electronice (893 laptopuri, 352 sisteme desktop+monitor, 316 sisteme allin-one, 430 camere web, 39 camere web conferinţă, 370 proiectoare, 418 ecrane de proiectie, 426 table interactive, 181 routere, 200 tablete grafice) necesare pentru asigurarea desfăşurării activităţilor didactice on-line”, a precizat inspectorul şcolar general Sorin Ion.
Complementar, prin

Programul Operaţional Infrastructură Mare, ISJ Dâmboviţa pregăteşte proiectul „Facilităţi oferite unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Dâmboviţa în contextul crizei sanitare provocate de COVID-19”, cu un buget estimat la circa 500.000 Euro.
Obiectivul general este sprijinirea a 63 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Dâmboviţa pentru gestionarea situaţiei cauzată de riscul de infecţie cu virusul SARS-Cov-2, prin asigurarea infrastructurii funcţionale şi a resurselor materiale indispensabile aplicării măsurilor sanitare şi de protecţie minime în unităţile de învăţământ.
în cadrul acestui proiect urmează să fie achiziţionate măşti sanitare, dezinfectanţi de suprafeţe şi pentru mâini, aparatură care asigură igienizarea şi dezinfecţia (de tipul nebulizatoarelor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PE 10 DECEMBRIE SE ALEGE NOUL ŞEF AL FOTBALULUI DÂMBOVIŢEAN

În conformitate cu prevederile art 43.2 din Statutul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dâmboviţa, Comitetul de Urgenţă a hotărât în şedinţa din data de 17.11.2020, convocarea Adunării Generale Extraordinare a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dâmboviţa pentru data de 10 Decembrie 2020, cu următoarea ordine de zi: Constatarea întrunirii cvorumului. Aprobarea ordinei […]