Bani de la stat pentru promovarea externă a firmelor

Societăţile comerciale private româneşti mai primesc timp la dispoziţie pentru a se înscrie în programul „Internaţionalizare 2018”, prin care pot primi fonduri nerambursabile de la stat, în cuantum de maximum 25.000 de lei fiecare, pentru a merge în strinătate la târguri şi expoziţii.
Asta după ce Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ si Antreprenoriat a anunţat prelungirea sesiunii de inscrieri aferente Programului de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români 2018.
Finanţarea se va acorda operatorilor economici în sume fixe, de tip sprijin forfetar, anume 25.000 lei pentru participarea la târguri si expoziţii internaţionale, respectiv 10.000 lei pentru participarea la misiuni economice internaţionale. Bugetul alocat prezentei sesiuni de depuneri a cererilor de înscriere este de 7,8 milioane de lei iar bugetul total estimat pentru perioada 2017-2020 al schemei de minimis este de 71 de milioane de lei, iar numărul estimat de firme beneficiare este de 5.000. Finanţarea este asigurată din fonduri de la bugetul de stat iar firmele sprijinite vor fi cele din următoarele domeniile tehnologia informaţiei; sectorul alimentar; fabricarea mobilei; industria textilă; cercetare, inovare ştiinţifică şi medicală.
De asemenea, vor avea prioritate la finanţare prin acest program firmele care au ales ca pieţe-ţintă zone din afara Uniunii Europene, cu prioritate Africa sau Asia, care deţin brand propriu şi care au un site într-o limbă de circulaţie internaţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sindicatul VALAHIA COMUNICAT DE PRESĂ

Urmare a faptului că în urma concilierii conflictului de muncă, între salariaţii reprezentaţi de Sindicatul Valahia şi conducerea societăţii AITT SRL nu s-a ajuns la un acord, salariatţi societăţii au hotărât declanşarea grevei de avertisment de două ore, în data de 05 octombrie 2018, între orele 06.00 – 08.00. Greva […]