Babel cu impresii, întrebări, descoperiri despre spectacole

Gesturi mult aşteptate… strângerile de mână când cunoşti pe cineva sau când te revezi cu cineva drag. Aşa a început cel de-al 8-lea BABEL. Prieteni vechi şi mult aşteptate cunoştinţe noi. Peste 300 de oameni din 26 de ţări sunt prezenţi la Festivalul Artelor Spectacolului, festival internaţional care se bucură şi anul acesta de trupe străine în premieră în România. În prima seară a festivalului a avut loc spectacolul „Carmen”, producţie a Teatrului Tony Bulandra, regizată de Suren Shahverdyan (Armenia).
Spectacolul este emblematic pentru ideea de teatru al gestului care se foloseşte de foarte puţine cuvinte, dar reuşeşte să transmită un mesaj esenţial. Un spectacol simplu, dar cuceritor.
În cea de-a doua zi a Festivalului BABEL, la ceas de seară, Casa Sindicatelor a găzduit spectacolul Regele Lear, regia: Dumitru Acriş, Kurgan Teatr, Rusia. Regele Lear a venit tocmai din Siberia. Un spectacol aproape interzis în Rusia din cauza adevărurilor dure pe care le dezvăluie în imagini foarte puternice susţinute de actori cu o expresivitate aparte.BABEL a început… în paşi de dans, în paşi de marş, în paşi grăbiţi sau liniştiţi. Miercuri, 6 iunie, Babel a fost matinal. La ora 10:00, regizorul şi actorul rus, Dimitri Aryupin, şi-a început workshop-ul intitulat Teatrul Mediatronic, o inovaţie în practica teatrală de până acum. În Foaier, de la ora 11:00, a avut loc o nouă întâlnire Babel cu impresii, întrebări, descoperiri despre spectacolele din cursul zilei de marţi şi cele ce au avut pe parcursul zilei de miercuri.
Joi, 7 iunie
10:00 – Sala Oglinzilor, Devising theatre (Elaborând teatru), workshop de Scott Johnston, Scoţia; 3h
10:00 – Sala Studio, Atelier teatral, workshop de Joăo Mota, Portugalia; 3h 11:00 – Foaier, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitaţi; deschise publicului) 18:00 – Sala Mare, COUNTERBODY (O posibilă percepţie a materiei instabile), regia şi coregrafia: Simona Deaconescu, Tangaj Dance & CNDB, România; 45 min. 19:30 – Casa Sindicatelor, Uniforme, regia: Sabina Scarlat, Compagnie Garage 29, Belgia; 50 min.
21:00 – Curtea Domnească, Richard III, regia: Kolbrun Bjort Sigfusdottir, Brite Theatre, UK/Islanda; 1h 22:00 – Sala Mare, 1969: A space Odyssey? Oddity! (1969: Odisee spaţială? Ciudăţenie!), regia: Yu Murai, KPR Theatre, Japonia; 1h

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Moda şi muzica anilor 1920-1970, pentru câteva zeci de minute la Colegiul Naţional" Ienăchiţă Văcărescu"

Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”, coordonează în perioada decembrie 2017 – decembrie 2019, un nou proiect de parteneriat strategic (KA2) – Domeniul Educaţie Şcolară, cu numărul de referinţă 2017-1-RO01-KA219- 037129_1. în cadrul proiectului, pe 5 Iunie, de Ziua Internaţională a Mediului a avut loc o paradă – cu obiecte vestimentare din […]