Published On: mie, iul. 30th, 2014

Azi la Titu, mare meci mare în Cupa României, Urabn Titu – Chindia Târgovişte

nichiduta.ro

tituUnul dintre derbiurile fotbalului dâmboviţean are loc astăzi, pe stadionul Orăşenesc din Titu, în cadrul Cupei României, faza naţională, turul II.
Urban Titu s-a calificat în turul II, după ce a învins la Moreni, pe Flacăra, câştigătoarea Cupei României, faza judeţeană (0-2). Iată, FRF a împerecheat cele două echipe dâmboviţene pentru că, numai una va merge mai departe în turul III. Este demn de urmărit un asemenea meci din mai multe motive. în primul rând, faptul că până mai zilele trecute, antrenorul Nicu Croitoru era „şeful” la Urban Titu, acolo unde a „crescut” alături de mulţi dintre elevii săi, după care i-a lansat în fotbalul mare. Nu ştiu cum se va întoarce Croitoru la fostul său loc de muncă, de 15 ani, oricât de puternic ar fi, tot este puţin nostalic… Numai în pielea lui Nicu Croitoru să nu fi în acest meci, unde trebuie să fie un câştigător. Dacă câştigă, Urban nu se va supăra, că în ultimul timp Urban nu prea a câştigat acasă, evident în campionat. Dacă câştigă Chindia, nu se va supăra, considerând că asta e menirea antrenorului, să-şi ducă echipa spre victorie.
Cum spuneam, câştigătoare poate fi oricare dintre cele două echipe. Urban are conducere nouă, are jucători noi, unii cu vechime (adică în vârstă) pe care i-a recomandat antrenorul şi nu valoarea. Nu ştiu cât va conta antrenorul Neaga pe jucătorii dâmboviţeni şi nu va merge pe mâna celor aduşi de el. Ştim că Mao, Petculescu şi Penescu trebuie să facă parte din primul unsprezece. Urban nu vine cun moral bun după acel 1-6, chiar dacă antrenorul Neaga încerca să-şi scuze elevii, preluând înfrângerea asupra sa. Probabil, dacă va pierde la fel va proceda?
Urban beneficiază de jucători noi, transferaţi, în schimb Chindia Târgovişte va juca numai cu jucătorii „vechi”, cu cei care au încheiat campionatul trecut. Acestora li se vor alătura mai mulţi juniori A sau cei care au terminat junioratul după 30 iunie. Dar, atenţie, Croitoru îi are la „suflet” pe Adi Popa şi Dragoş Cernea, cei care l-au „bătut” peste tot pe unde l-au întâlnit. La amicalul de la Moreni, tot Adi Popa „l-a scos” pe Croitoru, marcând cele două goluri care au făcut diferanţa pe teren. Iată că Nicu Croitoru şi-l doreşte cu orice preţ pe Popa. Dacă este aşa, ştie ce are de făcut şi îl poate prelua sub comanda sa, chiar şi la meciul de astăzi?! Am văzut de ce lot dispune acum Chindia, în sfârşit toţi localnici, dar şi alţii nebăgaţi în seamă de cei în măsură să-i aducă. în schimb am văzut că au apărut câţiva jucători aduşi pe alte criterii decât sportive?! Nu victoria de la Moreni este „etalonul”, deoarece şi Urban şi Chindia au câştigat la Moreni cu aceeaşi diferenţă de două goluri. Abia astăzi vom vedea care este începutul, pe ce se bazează antrenorii celor două echipe, chiar dacă perioada de transferuri se încheiei pe 8 septembrie, deci între cele două cluburi se mai pot face „permutări” de jucători.
Din câte am înţeles, niciuna dintre cele două cluburi susţinute din banii publici nu au ca obiectiv promovarea în ediţia următoare, atunci merită să joci numai cu jucători tineri, de viitor, dar dâmboviţeni, care să aparţină clubului 100%. în unsprezecele de start de la Moreni, Chindia l-a folosit pe Cornel Dinu fundaş central, deşi până atunci evoluase fundaş lateral fie stânga, fie dreapta. E adevărat, nu ştim câţi l-au văzut pe Cornel fundaş central. Eu aşa îl ştiu pe Cornel, aşa a fost pregătit de profesorul Olteanu, fundaş central unde a evoluat multe meciuri la FCM Târgovşite, fiind singurul jucător fundaş polivalent.
Părerea mea (dar nu contează) este că Cornel Dinu trebuie să fie titular în linia de apărare a Chindiei, indiferent de post, chiar dacă el nu are „culoare politică…?! Şi dacă tot sunt la Chindia, am văzut undeva că de aici au plecat în ultimii ani mai mulţi jucători. Păi, stimate domn, aceşti „mercenari” au venit la Târgovişte conform „proiectului”, pentru o scurtă durată, pe o perioadă determinată, a trebuit să-şi ia „valiză” şi să plece de unde au venit, ai cui erau. „Chindia 2010” Târgovişte i-a mai „şcolarizat” doi-trei ani, după care, valea… Ei nu au aparţinut niciodată clubului „Chindia2010”, deci nu cu aceştia ne putem lăuda. Deocamdată, FCM Târgovişte se poate lăuda cu Cristi Cherchez, Cosmin Anton, Cornel Dinu, Dragoş Grigore, Cosmin Negoescu, Dragoş Cernea, daniel Popa, Andrei Daia, Adi Gâldău, Radu Zegheru, etc., jucători crescuţi şi lansaţi în fotbalul naţional de FCM Târgovişte.
Aceştia şi mulţi alţii au la origine FCM Târgovişte, uitaţi-vă în legitimaţiile lor de unde au prima legitimare ca profesionişti. Deocamdată, Chindia 2010 nu are decât jucători promovaţi de la juniorii A, toţi ceilalţi, dâmboviţeni fiind, au fost la început legitimaţi, crescuţi de alţii, apoi au ajuns la „Chindia 2010” Dar despre Chindia 2003 şi Chindia 2010, în alt material, că merită, trebuie să ştie cititorii care este diferenţa între cele două „Chindii”.
Aşadar, meci mare astăzi la Titu. în mod cert va fi lume multă, lume bună, vip-uri. Vom fi în tribune să susţinem fotbalul. Partida este arbitrată de Alexandru Filip din Ulmi, ajutat de doi asistenţi din Ploieşti. Să nu uităm că asemenea jocuri stârnesc un interes enorm, să sperăm în limitele fair-play-ului, iar cel mai în formă să câştige şi să meragă cât mai sus în Cupa României.
Despre campionat, cu altă ocazie, dar până nu se încheie perioada de transferări, pot apărea surprize nebănuie la oricare echipă (8 septembrie 2014).
NOTĂ: Ceea ce era de aşteptat, s-a întâmplat. Jucătorii Dragoş Cernea şi Daniel Popa, de la FCM Târgovişte au fost transferaţi la Chindia Târgovişte.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro