Avertizare pentru beneficiari: Contractele de finanţare prin PNDR se semnează numai la sediile AFIR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale atrage atenţia solicitanţilor şi beneficiarilor de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 să fie vigilenţi şi să nu permită apariţia unor situaţii infracţionale cu impact financiar produse de persoane care nu au nicio legătură cu AFIR. În consecinţă, se face precizarea că relaţia contractuală este directă şi are loc numai între Agenţie, prin structurile sale teritoriale regionale sau judeţene şi solici-tantul/ beneficiarul finanţării nerambursabile. AFIR nu va solicita niciodată sume de bani pentru depunerea unor proiecte şi, cu atât mai mult, nu va realiza vreun demers care să pericliteze egalitatea de şanse a solicitanţilor.
„În ultima vreme am întâlnit câteva situaţii grave în care oameni de bună credinţă au fost înşelaţi şi păgubiţi de diferite persoane al căror scop nu este altul decât acela de a induce în eroare şi de a-şi însuşi sume de bani prin fraudă. Sunt preocupat de această situaţie şi atrag atenţia ca, la orice nelămurire sau suspiciune, cei care doresc să acceseze sau au accesat PNDR să ia legătura cu colegii mei din structurile teritoriale. Mai mult, accentuez faptul că toate contractele de finanţare se semnează la sediile Centrelor Regionale sau Oficiilor Judeţene ale AFIR şi nu în altă parte.” a ţinut să precizeze directorul general AFIR, Adrian CHESNOIU.
AFIR face acest demers de informare în urma semnalelor venite din partea unor beneficiari şi din mass-media, ultimul caz fiind consemnat zilele trecute în localitatea Lugoj, judeţul Timiş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

R & I GROUP S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. GASTRO MEAT S.R.L., organizează licitaţie publică cu strigare pentru valorificarea în bloc Imobil situat în Comuna Corbii Mari, jud. Dâmboviţa

R & I GROUP S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. GASTRO MEAT S.R.L., organizează licitaţie publică cu strigare pentru valorificarea în bloc Imobil situat în Comuna Corbii Mari, jud. Dâmboviţa