Autorităţile judeţene vor semna contractul de finanţare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport judeţean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711 şi DJ101B”

Săptămâna viitoare se va semna contractul de finanţare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport judeţean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711 şi DJ101B pe traseul limită judeţ Prahova – Moreni – Gura Ocniţei – Răzvad – Ulmi – Târgovişte -Comişani – Bucşani – Băleni – Dobra -Finta – Bilciureşti – Cojasca – Corneşti -Butimanu – Niculeşti – limită judeţ Ilfov”. Vestea a fost dată de vicepreşedintele CJ, Claudia Gilia în cadrul conferinţei de presă a PSD Dâmboviţa. Proiectul are o valoare totală de 211.818.625,27 lei şi are ca obiectiv general accelerarea creşterii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale din judeţul Dâmboviţa prin stimularea mobilităţii, rezultat al modernizării infrastructurii judeţene de transport şi asigurării conectivităţii indirecte la reţeaua TEN-T. Durata totală de implementare a proiectului este de 73 luni, din care 26 de luni pentru activităţile realizate înainte de depunerea cererii de finanţare şi 45 de luni pentru activităţile ce urmează a fi realizate după momentul contractării proiectului.
„Valoarea proiectului este de 211.822.388,29 lei, cofinanţarea eligibilă din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa la cheltuielile proiectului este în valoare de 4.223.805,30 lei, adică procentul de 2% din ce înseamnă parte de cofinanţare. Este un proiect care va dezvolta infrastructura din judeţul Dâmboviţa, un proiect care vizează pe lângă modernizarea drumurilor drumurilor judeţene DJ 720, DJ 720B, DJ 711, DJ 101B şi aducerea la parametrii normali a podurilor din localitatea Nisipurile – comuna Ulmi, din comuna Gura Ocniţei, podul peste râul Racoviţa în localitatea Băleni, podul peste canal în comuna Cojasca. Este un proiect de amploare care va moderniza în mod substanţial infrastructura din judeţul Dâmboviţa, este un proiect fundamental pentru dezvoltarea judeţului Dâmboviţa”, a declarat Claudia Gilia, preşedinte OFSD Dâmboviţa.
Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport judeţean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711 şi DJ101B pe traseul limită judeţ Prahova – Moreni -Gura Ocniţei – Răzvad – Ulmi – Târgovişte – Comişani – Bucşani – Băleni – Dobra -Finta – Bilciureşti – Cojasca – Corneşti -Butimanu – Niculeşti – limită judeţ Ilfov”, a fost depus pe POR 2014-2020 în cadrul Axei prioritare 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.
Proiectul care va deservi 186.682 de persoane implică 4 drumuri judeţene, cu o lungime de modernizare eligibilă de 62,069 km, de-a lungul cărora vor fi realizaţi următorii indicatori care vor contribui atât la fluidizarea, cât şi la siguranţa circulaţiei: conectivitatea la două coridoare TEN-T, 37 staţii pentru pasageri/transport public, 8 alveole pentru mijloacele de transport public, piste pentru biciclişti (cu două sensuri) – cu o lungime de 3,94 km, 69,93 km trotuare şi alei pietonale.
Odată cu finalizarea proiectului, se estimează o creştere cu 23% a vitezei medii de deplasare pe drumurile judeţene în cauză, drumuri care vor asigura accesul comunităţilor rurale către Municipiul Târgovişte şi coridoarele TNT-T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Scandalul alimentelor Românii sunt luaţi de fraieri, fiind consideraţi cetăţeni U.E.de mâna a doua

Ieri, prim-ministrul Mihai Tudose a cerut, la începutul şedinţei de Guvern, explicaţii de la Ministrul Agriculturii privind dublul standard la produsele alimentare. „Chiar suntem cetăţeni de mâna a doua?”, a întrebat retoric prim-ministru. În timp ce ministrul Agriculturii, Petre Daea, o scălda afirmând că nu poate publica marca celor nouă […]