Autorităţile dâmboviţene, pregătite pentru iarna ce vine la finele acestei săptămâni. Cod Galben de ninsori şi vânt în nordul judeţului Dâmboviţa

I.B.

ioan marinescuPotrivit raportărilor făcute către C.J.S.U. -DÂMBOVIŢA condus de prefectul loan Marinescu, autorităţile dâmboviţene sunt pregătite să intervină, în caz că vine iarna la finele acestei săptămâni. Meteorologii au anunţat că vremea va începe să se înrăutăţească în acest sfârşit de săptămână, pe alocuri fiind aşteptate chiar lapoviţe şi ninsori. Pentru ca nu cumva iarna să-i le ia prin surprindere, autorităţile dâmboviţene s-au pregătit deja pentru ce este mai rău. In total, la nivelul judeţului pentru cei 810 kilometri de drumuri judeţene au fost deja pregătite pentru intervenţie 95 de utilaje permanente, iar alte 15 sunt de rezervă, iar în depozite se află peste 1.358 de tone de materiale antiderapant, 740 tone nisip şi 618 tone sare.
26 de utilaje pe drumurile naţionale
Totodată, prefectul judeţului Dâmboviţa, loan Marinescu le-a solicitat tuturor instituţiiilor abilitate să fie pregătite în cazul în care iarna se va instala mai repede şi la Dâmboviţa. Prefectul judeţului Dâmboviţa, loan Marinescu, a precizat că pentru deszăpezirea drumurilor naţionale a fost asigurat un stoc de 1.241 de tone de sare şi 31 de tone de nisip şi sunt pregătite de intervenţie 26 de utilaje permanente dintre care 11 ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi cod3Drumuri Naţionale şi 15 închiriate. Există şi un număr de 6.900 de panouri parazăpezi. Atenţie mare când porniţi la drum înzonele care ninge. Poliţiştii vor verifica dacă autoturismele sunt echipate de iarnă. Amenzile pentru cei care nu au autoturismele echipate corespunzător pot ajunge până la 1.600 de lei.
Cod Galben de ninsori şi vânt în nordul judeţului Dâmboviţa
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN, valabilă pentru nordul judeţului Dâmboviţa, pentru intervalul 20 noiembrie (ora 06.00) -21 noiembrie 2014(ora 12.00). Fenomenele vizate sunt precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului. În intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă. În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie când local se vor cumula peste 25 l/mp şi izolat 40… 50 l/mp, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70… 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deputatul lonuţ Săvoiu, preocupat de reabilitarea şi modernizarea staţiei de cale ferată Târgovişte

În urmă cu şapte ani, adică în anul 2007, au fost făcute demersuri privind introducerea staţiei CFR Târgovişte în programul de reabilitare „Consolidarea procesului de restructurare a Căilor Ferate Române – Asistenţă tehnică pentru reabilitarea staţiilor de cale ferată” – PHARE RO 2004/16-772.03.14.09.05. Au fost cinci staţii de cale ferată […]