AU ÎNCEPUT CONFERINŢELE PASTORAL- MISIONARE, DIN A DOUA PARTE A ANULUI, ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

În prezenţa preoţilor de la protoieriile Titu şi Găeşti, luni, 4 noiembrie 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părintele Vicar, Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial şi protopopii celor două protoierii menţionate anterior, a inaugurat Conferinţa Pastoral-Misionară din cel de al doilea semestru al anului 2019, cu temaAnul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu si Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti în Patriarhia Română.
În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfinţia Sa a evocat personalitatea Patriarhului Nicodim Munteanu şi pe cea a Patriarhului Iustin Moisescu, evidenţiind importanţa slujirii lor pentru misiunea-pas-torală a Bisericii noastre.
A fost vizionat, după aceea, un film dedicat celor doi vrednici de pomenire patriarhi ai Bisericii noastre, realizat de către Trinitas TV, şi au fost prezentate referate dedicate temei întâlnirii de către: Pr. Conf. Univ. Dr. Adrian Ignat, de la Parohia Stolnicu din Târgovişte, Pr. Nicolae Stan de la Parohia Poiana de Sus, Protoieria Titu, şi Pr. Florin Neblea, Parohia Şelaru, Protoieria Găeşti.
În partea a doua a întâlnirii, au fost abordate probleme curente ale pastoraţiei contemporane, au fost realizate comunicări ale Centrului eparhial şi au avut loc discuţii referitoare la tema conferinţei şi la cele transmise de către Centrul nostru Eparhial.
BIROUL DE PRESĂ AL
ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cea de-a IX-a ediţie a conferinţei "Impactul digitalizării în aplicarea dreptului"

La finalul săptămânii trecute, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, în colaborare cu Tribunalul Dâmboviţa, Asociaţia pentru Studiul Relaţiilor Profesionale de Muncă, Asociaţia Magistraţilor din România – Filiala Dâmboviţa au organizat cea de-a IX-a ediţie a conferinţei „Impactul digitalizării în aplicarea drep-tului”.În deschidere au […]