Au fost solicitate integral fondurile alocate prin PNDR 2020 pentru dezvoltarea fermelor mici

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă epuizarea fondurilor europene nerambursabile alocate pentru sesiunea din acest an, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), pentru dezvoltarea fermelor mici, înainte de data închiderii sesiunii.
AFIR a primit online 6.372 de solicitări de finanţare, în valoare totală de 95.580.000 euro, în condiţiile în care alocarea financiară stabilită pentru sesiunea anuală 2018 a submăsurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” a fost de 47.790.000 euro. Sesiunea de primire a cererilor de finanţare a fermelor mici fost deschisă pe 1 august 2018 şi avea prevăzut ca termen limită de depunere data de 31 decembrie 2018.
„Subliniez faptul că toate activităţile pe care solicitantul se angajează să le efectueze prin Planul de afaceri sunt obligatorii, pentru menţinerea sprijinului acordat, pe toată perioada Contractului de finanţare, respectiv perioada de implementare şi de monitorizare a investiţiei finanţate prin PNDR 2020. Am reuşit până acum să acordăm sprijin financiar pentru mai mult de 25.700 de mici fermieri, care au solicitat finanţări de peste 160 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor exploataţii agricole. Valoarea plăţilor efectuate până în prezent acestor fermieri este de aproximativ 123 milioane de euro.” a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al agenţiei.
Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2020, în cazul atingerii plafonului stabilit de 200% din alocarea disponibilă, sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat, înainte de termenul limită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TINERII IUBESC VOLUNTARIATUL

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis”, cu finanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, a organizat în perioada 1921 octombrie 2018, într-o tabără educativă cu acţiuni specifice de voluntariat, un concurs cu probe de turism montan specializat, […]