Au fost publicate versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru investiţii agricole finanţate prin PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea lnvestiţiilor Rurale a publicat versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului pentru finanţarea investiţiilor agricole din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), respectiv pentru instalarea tinerilor fermieri (submăsura 6.1) şi pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3). Ghidurile publicate pe pagina oficială de internet a Agenţiei pentru Finanţarea lnvestiţiilor Rurale, la secţiunea lnvestiţii PNDR, sunt valabile pentru sesiunea de primire a cererilor de finanţare din acest an.
„Versiunile finale ale ghidurilor solicitantului pentru tinerii fermieri şi pentru fermele mici, sunt disponibile pe site-ul AFlR în vederea pregătirii documentaţiei necesare solicitanţilor. Sesiunile de depunere a proiectelor vor fi lansate în cel mai scurt timp, conform calendarului stabilit în urma consultării Comitetului de Monitorizare pentru PNDR. Elaborarea acestor ghiduri a fost o etapă foarte importantă şi a necesitat o atenţie sporită pentru că acestea reprezintă cadrul pentru întocmirea proiectelor care vor beneficia de fonduri europene”, a menţionat Directorul general al AFlR, Adrian CHESNOlU.
Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a procesului de selecţie şi a procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din cadrul PNDR 2020, sesiunea de primire a proiectelor se deschide după cel puţin şapte (7) zile de la data publicării versiunilor finale ale Ghidurilor solicitantului pe pagina de internet a
AFlR.
Finanţarea aferentă sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” este 100% nerambursabilă şi este în valoare de maxim 50.000 euro. Se acordă sub formă de primă în două tranşe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanţare.
Pentru sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, sprijinul financiar este 100% nerambursabil, în valoare de 15.000 euro şi se acordă în două tranşe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 484 de locuri de muncă vacante în această săptămână

Pentru această săptămână, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa are înregistrate în baza de date 484 de locuri de muncă, din care 29 pentru persoanele cu studii superioare şi 345 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii. La angajatorii din judeţ mai sunt disponibile 110 de posturi […]