Au fost introduse alte șapte denumiri comune internaționale (DCI, substanțe active) în lista cu medicamente

A fost aprobată o hotărâre prin care sunt introduse șapte denumiri comune internaționale (DCI, substanțe active) în lista cu medicamentele de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și cu denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.
Cele șapte medicamente unice vizează, în principal, afecțiuni din cadrul programelor naționale de sănătate astfel: 2 medicamente destinate bolilor oncologice (DCI Olaparibum și DCI Apalutamidum), 1 medicament destinat bolilor endocrine și metabolice (DCI Evolocumab), 1 medicament destinat bolilor neurologice (tratamentul sclerozei multiple – DCI Cladribinum), 1 medicament destinat tratamentului hemofiliei și talasemiei (DCI Nonacog alpha) și 2 medicamente destinate bolilor cardiovasculare (DCI Dabigatranum etexilatum și DCI Edoxabanum).
Actul normativ intră în vigoare începând cu data de 1 august a.c.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Urșii vor fi inventariaţi cu fonduri europene

Urșii din România vor fi numărați cu ajutorul probelor ADN. Recensământul, finanțat cu bani europeni, va începe anul viitor. La final va rezulta o harta a zonelor în care trăiesc urșii, dar și a celor în care există interacțiune cu oamenii. Ministrul Mediului spune că metodă este o premieră științifică, […]