Au făcut front comun şi au asigurat condiţii de siguranţă, elevilor de clasa a VlII-a, reveniţi la şcoală

Elevii de clasa a VlII-a şi a XII-a s-au întors din 2 iunie la şcoală pentru aproape două săptămâni de pregătire înaintea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională.
Şi la Şcoala Răzvad au revenit pe 2 iunie, 45 de elevi de clasa a VIII-a. Pentru ca orele de pregătire să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, în ceea ce priveşte limitarea răspândirii noului coronavirus, administraţia locală condusă de edilul Emanuel Spătaru şi viceprimarul Ionela Şerban, nu a stat pe gânduri şi alături de conducerea unităţii şcolare, a luat toate măsurile impuse prin ordinele de ministru. De la marcaje vopsite pe asfalt în curte, la scanarea temperaturii, asigurare asistent medical, asigurarea de măşti de protecţie şi până la circuite diferite pentru intrarea şi ieşirea elevilor din clădire, primarul Emanuel Spătartu s-a asigurat că a bifat toate regulile impuse prin deciziile de la nivel naţional.
Edilul Emanuel Spătaru şi viceprimarul

Ionela Şerban au făcut o vizită de lucru la Şcoala Răzvad pentru a vedea cum se descurcă profesorii, dar şi personalul auxiliar al unităţii de învăţământ în prima zi de reluare a acestor cursuri şcolare de pregătire şi dacă sunt respectate măsurile de siguranţă: „Astăzi, copiii claselor a VIII-a, au revenit la şcoală, începând pregătirea pentru Evaluarea Naţională. Vrem să îi asigurăm pe copii şi părinţi că, împreună cu conducerea şcolii, s-au luat toate măsurile de siguranţă, împotriva COVID- 19. Ne-am mobilizat imediat ce au fost făcute publice ce măsurile şi am realizat marcajele prin care li se reaminteşte elevilor să păstreze distanţa. De asemenea, Primăria Răzvad a achiziţionat şi amplasat covoare cu material dezinfectant pe care elevii îşi vor putea şterge tălpile încălţărilor. Circuitul pentru intrarea în şcoală este marcat cu săgeţi şi linii vopsite pe asfalt din doi în doi metri, pentru ca elevii să păstreze distanţa între ei. La fel este marcat şi circuitul de ieşire.
De asemenea, am delimitat locul elevilor în bănci, distanţa dintre acestea şi spaţiul, în metri pătraţi, care îi revine fiecărui elev. După ce au păşit în clădire, elevii sunt întâmpinaţi de un cadru medical pe care Primăria Răzvad l-a asigurat, care le va lua temperatura prin ter-moscanare. După termoscanare aceştia îşi vor dezinfecta mâinile, iar apoi se vor îndrepta către clasele la care sunt repartizaţi.
Lângă fiecare clasă de curs există o masă pe care se află dezinfectant şi măşti de protecţie. La ieşirea din unitatea de învăţământ

vor depozita aceste măşti purtate într-un loc special amenajat şi vor primi alte măşti noi pentru a fi purtate în drum spre casă.
Şi pauzele vor fi decalate pentru ca elevii să nu se intersecteze pe hol sau în curtea şcolii.
Primăria Răzvad asigură câte două măşti pentru fiecare elev pe zi, pe lângă maştile de care dispune şi unitatea şcolară prin ISJ Dâm-boviţa.
În fiecare sală de curs, mobilierul este poz-itiţionat în aşa fel încât să se păstreze distanţa de doi metri, deci cei patru metri pătraţi pentru fiecare elev, scaunele au fost eliminate şi a rămas doar scaunul pentru elevul din bancă.
Mai mult, fiecare loc al elevilor din bănci este marcat de un set de reguli lipit pe bancă.”, ne-a declarat primarul Emanuel Spătaru.
La Şcoala Răzvad, au fost în cursul zilei de 2 iunie şi trei controale de la ISJ Dâmboviţa pentru a se verifica toate măsurile impuse prin ordinele de ministru. Totul a fost în regulă.
Edilul Emanuel Spătaru îi asigură pe copii şi părinţi că împreună cu conducerea şcolii, s-au luat toate măsurile de siguranţă, împotriva COVID- 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Alertă la Primăria Moreni, o salariată are COVID-19

O angajată a Primăriei municipiului Moreni a fost confirmată cu COVID-19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 41 de ani. Femeia a fost internată în primă fază la Pneumologie unde au fost făcute investigaţii amănunţite, dar totodată a fost testată şi de COVID-19. Din nefericire, rezultatul a fost […]