Au blocat investiţii de 60 de milioane de euro

consilieri-judeteni-cjdConsiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit în şedinţă ordinară. La punctul 14 de pe ordinea de zi, consilierii judeţeni au avut de aprobat proiectului de hotărâre privind includerea în domeniul public al judeţului Dâmboviţa a şapte apartamente cu destinaţia „locuinţe de serviciu”, situate în municipiul Târgovişte, strada Justiţiei nr. 37-39. Proiectul de hotărâre a fost respins şi asta pentru că consilierii PNL sau abţinut. Astfel prin abţinerea consilierilor judeţeni ai PNL Dâmboviţa au fost blocate opt proiecte de investiţii în valoare de aproximativ 60.000.000 de euro. Aceste investiţii se realizau pe terenul de la fosta Unitate Militară de la Gară. Concret s-au blocat investiţii precum drumul de legătură între DJ 720 E – Gara Târgovişte Sud -Centura Municipiului Târgovişte, adică drumul de la Unitatea Militară de la Gară, primul pas dintr-un amplu proiect investiţional ce priveşte construirea unui sediu RAR, Şcoala de Cavalerie, construirea unui complex sportiv, amenajarea Centrului ISU, locuinţa ANL, Arhiva şi amenajarea unui parc de 3 hectare. Iată care este legătura exactă între respingerea proiectului de hotărâre privind includerea în domeniul public al judeţului Dâmboviţa a şapte apartamente cu destinaţia „locuinţe de serviciu”, situate în municipiul Târgovişte, strada Justiţiei nr. 37-39 şi blocarea investiţiilor:
Prin Hotărârea Guvernului nr. 180/2013 a fost transmis un imobil situat în Târgovişte, Bulevardul Regele Carol I nr. 51, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Afacerilor Interne în domeniul public al judeţului Dâmboviţa şi în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Transmiterea imobilului – teren şi clădiri, a fost condiţionată, conform art. Ill alin. (2) şi (3) din Hotărârea Guvernului nr. 180/2013 de realizarea în termen de 4 ani de la intrarea în vigoare a hotărârii de Guvern, a 10 locuinţe de serviciu situate în municipiul Târgovişte şi transmiterea acestora în domeniul public al statului, urmând a fi administrate de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa (5 locuinţe de serviciu) şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa (5 locuinţe de serviciu). Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 17/21.01.2016 s-a aprobat Nota de Fundamentare, Caietul de sarcini şi Procedura în vederea achiziţionării a 10 apartamente cu destinaţia „locuinţe de serviciu” în perioada 2016-2017. Consiliul Judeţean a organizat licitaţie deschisă în vederea achiziţionării celor 10 apartamente cu destinaţia „locuinţe de serviciu”. La licitaţia organizată în acest sens, a fost declarată câştigătoare S.C. Romarta S.A., conform hotărârii menţionate, pentru anul 2016 s-a realizat achiziţia unui număr de 7 locuinţe de serviciu, încheindu-se în acest sens Contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1584/01.06.2016. Pentru anul 2017, urmează a se achiziţiona şi celelalte 3 locuinţe de serviciu, în acest sens încheindu-se Promisiunea bilaterală de vânzare cumpărare autentificată sub nr. 1585/01.06.2016, contractul ferm de vânzare-cumpărare urmând a se încheia în anul 2017. Costul de achiziţie al unui apartament este de 303.519,06 lei, inclusiv TVA. Conform legislaţiei în vigoare şi a adresei nr. 19845/09.09.2016, Consiliului Judeţean Dâmboviţa îi revine obligaţia includerii celor 7 locuinţe de serviciu în domeniul public, cu completarea corespunzătoare a inventarului bunurilor din domeniul public al judeţului Dâmboviţa, atestarea apartenenţei la domeniul public realizându-se prin iniţierea unui proiect de hotărâre a Guvernului României.
Pe înţelesul oricărui cetăţean, CJ Dâmboviţa dacă nu asigură locuinţele trebuie să dea înapoi Ministerului Afacerilor Interne cele 27 de hectare de teren de la Unitatea Militară de la Gară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Conferinţă Judeţeană Extraordinară a PSD Dâmboviţa pentru validarea candidaţilor la alegerile din 11 decembrie 2016

Casa de Cultura a Sindicatelor din Târgovişte a fost miercuri, 28 septembrie, gazda Conferinţei Judeţene Extraordinare a PSD Dâmboviţa. Pe ordinea de zi a Conferinţei s-a găsit validarea candidaturilor social-democraţilor dâm-boviţeni pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, prin vot secret. Nu în ultimul rând s-a validat candidatul pentru funcţia […]